El Penedès rebrà 18 MEUR dels Next Generation per reformar centres escolars i d’assistència primària

0
152
Foto: ACN.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat invertirà al Penedès 18 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per fer actuacions de reforma en centres escolars i d’assistència primària. Unes obres que hauran d’estar acabades el desembre del 2023.

En el cas dels centres escolars, l’objectiu dels treballs, segons Giró, és “estalviar energia i dotar l’alumnat d’equipaments confortables i de qualitat que els facin més fàcil l’aprenentatge”. El conseller ha posat l’accent en l’oportunitat que representen els fons europeus per a la recuperació de l’economia després de la pandèmia.

Entre els projectes més destacats, hi ha la construcció de les escoles Teresa Godes, a El Montmell, i Jacint Verdaguer, a La Granada, per 2,6 milions i 4,6 milions respectivament. Però a més d’aquestes noves construccions, també es faran obres de rehabilitació a 21 instituts i escoles de la vegueria, que inclouen actuacions adreçades a reduir el consum energètic dels centres, com ara la millora dels tancaments o dels sistemes de calefacció i il·luminació.

En aquest sentit, a l’Alt Penedès es rehabilitaran els instituts Eugeni d’Ors, Milà i Fontanals i Alt Penedès de Vilafranca; l’Institut Jacint Verdaguer de Sant Sadurní; i l’Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos. Al Baix Penedès, es faran treballs a l’escola Jacint Verdaguer, Santa Creu i a l’institut camí del Mar de Calafell; a l’escola Solcunit de Cunit; i als institus Andreu Nin i Baix Penedès del Vendrell. Finalment, al Garraf, els instituts Joaquim Mir i Manuel de Cabanyes també se’n beneficiaran; a Sant Pere de Ribes, es rehabilitarà l’Institut Alexandre Galí.

FER UN COMENTARI