El personal de la cristalleria Saint Gobain de l’Arboç anuncia tres setmanes de vaga

0
333
Protestes del personal de Saint Gobain.

Els treballadors de Saint Gobain Sekurit a l’Arboç han anunciat tres setmanes de vaga a partir del diumenge 19 de juny i fins al 8 de juliol, segons informa l’ACN, per exigir a la multinacional cristallera que aturi l’ERO que acaba de presentar, amb el qual preveu acomiadar 42 empleats de la fàbrica. La xifra d’afectats, concretada la setmana passada durant les primeres reunions formals per negociar l’ERO, rebaixa l’anunci inicial de 60 acomiadaments. L’expedient de regulació afecta també la planta d’Avilés, a Astúries, on es preveuen 42 acomiadaments més, alhora que s’anuncien nou acomiadaments de personal d’oficines repartits entre l’Arboç i Madrid.

“Estem vivint un efecte dominó de tancaments al sector de l’automoció i sabíem que a l’Arboç arribaria un altre ERO després de la fi de la divisió Glass el 2020”, lamenta el president del comitè d’empresa, José Alberto García, el qual sosté que la vaga és “l’única via de defensa” que li queda a la plantilla. Les assemblees de Saint Gobain Sekurit ho van acordar divendres passat.

Tancament total?

Garcia tem que l’expedient de regulació a Sekurit, dedicada a fabricar vidres per a cotxes, sigui el preludi d’un tancament total de la fàbrica, que augura que podria arribar d’aquí a pocs anys: “tal com està el sector de l’automoció, és evident que moltes empreses s’estan pujant al carro dels ERO i dels tancaments”.

Saint Gobain justifica els últims acomiadaments anunciats per les pèrdues dels darrers exercicis, d’ençà de l’esclat de la pandèmia. La companyia assegura que el 2021 va perdre quatre milions d’euros i calcula que la situació podria empitjorar aquest 2022, amb números vermells que arribarien als 6,6 milions.

FER UN COMENTARI