El Pla d’Habitatge a Olèrdola prioritzarà un lloguer assequible pels joves

0
538
AJUNTAMENT D'OLÈRDOLA

L’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar per unanimitat el Pla d’Actuació Local d’Habitatge, a la reunió del ple que es va celebrar el passat dimarts 20. Aquest pla pretén promoure un accés a l’habitatge assequible als joves perquè no hagin de marxra del municipi a causa dels preus elevats: segons les dades de la Diputació, la franja d’edat dels 18 als 35 anys va passar de representar el 20% de la població d’Olèrdola el 2008 al 10% el 2018.

Per tal de cobrir aquest punt, la intenció de l’Ajuntament es captar habitatges buits i destinar-los a lloguer assequible per la població d’entre els 18 i els 40 anys.

Per altra banda, l’alcalde Lucas Ramírez apuntava que el Pla també estudiarà la viabilitat de construir habitatge social a la Plana de Moja. L’objectiu principal d’aquest pla és frenar l’envelliment del municipi i facilitar la independència juvenil, i des d’ERC afegien que caldria destinar els nous habitatges socials a lloguer i no a propietat, com havia passat al municipi uns anys enrere.

A més, a l’aprovació del pla també es va comentar la necessitat d’augmentar els serveis al territori i de defensar salaris no precaris que “siguin, com a mínim, de 1.000 euros”.

L’alcalde destacava que el pla no ha de quedar “en un estudi” i oferia treball conjunt a la resta de grups municipals per treballar les bases d’ajut que concretin les línies incloses en el Pla Local d’Habitatge.

FER UN COMENTARI