El pla d’intervenció integral de Vilafranca començarà al setembre pel carrer del Comerç

0
503
Francisco Romero mostra el nou logo del pla d’intervenció integral de la vila.

L’Ajuntament ja té un primer calendari de les obres que vol realitzar en bona part del casc urbà de Vilafranca en el marc del pla d’intervenció integral del Centre i del carrer Comerç (PIICC). La seva previsió és que a la tardor comencin els treballs de reurbanització del carrer Comerç, amb previsió que durin un any. Unes obres que consistiran en dotar els 8.122 m2 del carrer i part de la llosa que cobreix la via d’una única plataforma, en la qual segons el regidor d’Acció Territorial, Francisco Romero, es prioritzarà el trànsit de vianants i el carril bici, i s’obstaculitzarà el pas de vehicles per tal que no sigui un vial de pas, sinó únicament per als vehicles que hagin d’anar a la zona. El projecte es preveu adjudicar, entre les 21 empreses que s’hi han presentar, al juliol, amb la intenció que els treballs comencin ja al setembre.

Terra de diferents colors

La diferenciació d’espais de pas (vehicle-bici-vianant) es farà amb colors diferents de rajola; també hi haurà més arbres i voreres més amples. “Volem que el carrer del Comerç sigui un lloc de passeig, de mobilitat sostenible, amb més serveis, amb més comerç i que l’entorn afavoreixi ampliar determinades activitats”, ha dit Romero. La inversió prevista és de 2,4 milions d’euros.

Això no obstant, el PIICC consta de 32 actuacions a realitzar en els propers anys i una inversió de nou milions d’euros. Les primeres que es veuran, ja a l’estiu, aprofitant les vacances escolars, serà de millores al clavegueram i la xarxa d’aigües als carrer i plaça del Carme i al carrer de la Lluna, i també durant la segona meitat d’aquest 2021 la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sostres d’edificis públics com el Vinseum, l’escola Pau Boada, l’Ateneu Municipal i La Fassina.

Durant la primera meitat de 2022 està projectada la reurbanització dels carrer i plaça del Carme, carrers Banys, Sant Julià i General Prim, i durant el segon semestre de l’any es convertirà el tram alt de la rambla de la Girada en plataforma única sense pas de vehicles, es remodelarà el carrer Tossa de Mar i també el Germanor, per on hi passarà un carril bici, a més de fer dotze allotjaments per a col·lectius necessitats a l’antic hospital.

FER UN COMENTARI