El ple de la Bisbal del Penedès dona llibertat als col·legis per fer jornada contínua

0
590

El ple de l’Ajuntament de la Bisbal va aprovar dilluns per unanimitat una moció per donar suport a l’autonomia dels centres educatius en l’elecció de la jornada contínua. Segons va explicar l’alcaldessa Agnès Ferré en el transcurs del ple, “diverses famílies del municipi s’han adreçat a la regidora d’Ensenyament, Leo Uceda, per exposar-li informació sobre la lliure elecció quant a la jornada escolar a Catalunya”.

A través de la plataforma “Volem la jornada contínua a Catalunya”, es promou que des de cada escola es pugui escollir l’horari escolar, i una de les accions va ser portar al ple l’esmentada moció.

La moció aprovada permet que cada centre educatiu pugui, en coherència amb el seu projecte educatiu, optar pel model de distribució de la jornada lectiva que consideri més adequat, tot garantint servei de menjador per a tot l’alumnat. La mesura, que des de fa alguns anys es duu a terme amb èxit a diversos col·legis de Catalunya com a prova pilot, també demana a la Generalitat que reforci el sistema de menjador per la vulnerabilitat social amb beques menjador, així com amb activitats educatives en horari no lectiu extraescolar.

La proposta consisteix en què a les escoles se’ls permeti aplicar un horari lectiu de 9 del matí a 2 del migdia ininterrompudament i, a continuació, menjador de 2 a 2/4 de 5 de la tarda, ajustant-se així a la realitat laboral, social i de conciliació per a les famílies que així ho requereixin o necessitin. Les activitats de tarda, a partir de les 2, serien opcionals. La jornada contínua escolar evitaria la interrupció de la jornada lectiva matí/tarda i reduiria a la meitat el nombre d’entrades i sortides al centre, evitant aglomeracions a les portes dels centres.

FER UN COMENTARI