El ple dona llum verda a regular amb zona blava l’aparcament al Prat de Vilanova

0
169

El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns encarregar a la societat municipal VNG Aparcaments regular amb zona verda per al veïnat i zona blava per a la resta de conductors l’estacionament al barri del Prat de Vilanova. També establirà zones amb prioritat invertida. De fet, l’Ajuntament i el veïnat ja tenien previst fer-ho l’any passat, però la pandèmia ho va endarrerir. El Prat de Vilanova és l’únic barri litoral de la ciutat que té estacionament lliure a l’estiu. Els treballs de senyalització i abalisament al barri començaran al mes de maig.

Enver Aznar (Som VNG) va dir que “el barri necessita posar ordre en aquest tema, especialment per les situacions de caos que es produeixen a l’estiu”. Gerard Llobet va argumentar l’abstenció del PSC perquè no ha pogut estudiar el projecte.

Per tal de reordenar la circulació del Prat de Vilanova, es crearan itineraris per a vianants a tot el barri, senyalitzant carrers amb prioritat per als vianants i ampliant voreres amb senyalització a la calçada, a més de la senyalització dels passos de vianants. Respecte a l’estacionament, s’habilitarà àrea verda preferent per al veïnat i zones blaves per als visitants, eliminant els estacionaments indeguts a les zones verdes del torrent i del marge de les vies del tren.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, ha posat de relleu que aquesta intervenció ha estat llargament reivindicada pel veïnat del barri. “La inversió de 300.000 euros que l’Ajuntament, a través de l’empresa VNG Aparcaments, realitzarà en els pròxims mesos és la més important que s’ha fet en el barri des de fa molts anys”.

FER UN COMENTARI