El porta a porta de Vilanova, suspès cautelarment

0
435
Illa de contenidors a Vilanova. Foto: Gemma Sànchez, ACN.

La recollida de brossa porta a porta estava prevista per entrar en funcionament el 2022, però, de moment, haurà d’esperar. Així ho ha decidit el Tribunal de Contractes Públics, que ha suspès cautelarment la licitació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per implantar el nou servei de recollida d’escombraries.

L’ens ha acordat aturar el procediment mentre resol el recurs presentat per Valoriza, l’actual adjudicatària del servei de recollida de brossa a la ciutat. La regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, lamenta aquesta aturada del procés perquè “ho endarrereix tot i provoca un greuge molt gran per a Vilanova”. Des de l’Ajuntament de Vilanova creuen que el procediment es pot endarrerir “molts mesos” degut a la saturació del Tribunal de Contractes. “Això ho aprofiten empreses com Valoraiza per prorrogar les seves adjudicacions”, afegeixen.

Jofra ha acusat Valoriza “d’obstaculitzar la nova licitació” i recorda que, actualment, la recollida d’escbomraries té el contracte caducat i funciona amb prorroga forçosa des del 2018. En aquest sentit, la regidora ha explicat que l’Ajuntament està estudiant presentar un recurs contenciós administratiu contra aquesta aturada cautelar.

La licitació per implantar el porta a porta estava oberta fins a finals de desembre i preveia un contracte de 47,9 milions d’euros per 7 anys.

FER UN COMENTARI