El grup municipal del Partit Popular de Vilafranca ha anunciat aquesta setmana que recolzarà la proposta de l’equip de govern en referència al Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del carrer Comerç.

Segons els tres membres del PP, cal “desbloquejar la situació que es troba paralitzada des del 1981”, any en què es va aprovar el POUM però va quedar pendent l’aprovació d’un pla de millora urbana. Aquest temps d’espera hauria generat incertesa entre els propietaris dels espais i infraestructures de la zona: segons el regidor Josep Ramon Sogas, aquests “no sabien què podien construir i què no, i el desconeixement ha provocat que es passés del 16% d’espais en desús a un 26%”.

Per als populars, la situació ha contribuït a bloquejar el mercat laboral i a disminuir els ingressos de l’Ajuntament, ja que no es rebien impostos de construcció a causa de la inactivitat.

Al·legacions

Malgrat aquest suport inicial, el partit ha afegit que presentarà al·legacions en cas que la proposta de l’equip de govern acabi sent aprovada al proper ple del dia 27. Si fos el cas, el PP posa èmfasi en la viabilitat econòmica del pla: els populars troben que alguns aspectes del POUM podrien ser conflictius, com la pretensió de dedicar un 30% del volum edificable en habitatges de protecció oficial o la proposta de conservació de les naus del carrer, ja que consideren que no totes tenen unes característiques arquitectòniques destacables.

Un altre punt que contradiuen és que l’execució de modificació es regeix per un sistema “de compensació”, cosa que podria paralitzar les modificacions si els propietaris no arriben a un acord o que es provoquessinexpropiacions o pressions amb finalitats comercials i financeres.

FER UN COMENTARI