Ahir el ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar els pressupostos municipals per aquest 2019. Ho va fer gràcies als vuit vots a favor de l’equip de govern, els dos del PP i l’abstenció de la regidora no adscrita (ex PxC), Araceli Bundó; en contra van votar-hi la resta de partits: ERC, Som Poble, Si Se Puede, C’s i PxC. Amb deu vots a favor i deu en contra, va caldre el vot de qualitat de l’alcalde per aprovar-los.

El PP va justificar el seu suport “per vocació de servei municipal i per compromís amb el municipi” i va assegurar que algunes de les seves propostes havien estat acceptades pel govern i contemplades en els pressupostos. Per la seva banda, l’exregidora de la Plataforma, Araceli Bundó, va argumentar la seva abstenció al·legant que feia un vot de confiança al govern: “són uns pressupostos repetitius que no m’agraden gens, però espero que el govern n’hagi après i prefereixo caminar una mica que quedar-me un any aturada”.

La resta de grups de l’oposició van votar en contra de la proposta coincidint tots amb criticar l’augment previst del 3% de l’IBI. Per Som Poble, la disminució del deute municipal s’aconsegueix amb la pressió fiscal sobre la ciutadania i apostant per la privatització, per això va titllar-los de ser “uns pressupostos de dretes”. La regidora Eva Mata, va criticar la poca capacitat d’inversió de l’Ajuntament i va atribuir-ho a una mala gestió: “Si es gestionés d’una altra manera, podríem estalviar molts més diners”, va dir. El regidor de Sí Se Puede, Óscar Blasco va desmentir que la despesa dels Serveis Socials de l’Ajuntament fos de les més altes de Catalunya, com va anunciar l’alcalde, mentre que des de C’S es van titllar els pressupostos de “drama”. Finalment, August Armengol, regidor de PxC va titllar “d’exacrable” el fet que els pressupostos s’haguessin aprovat amb el vot a favor i l’abstenció de dos trànsfugues, fent referència a Marrasé i Bundó.

Els pressupostos aprovats són de 61,45 milions d’euros, amb un increment del 5,1% respecte al del 2018. Aquest increment s’explica principalment per l’ingrés de cinc milions d’euros com a aportació de la nova empresa mixta d’aigües recentment constituïda.

En l’apartat d’ingressos, pel que fa a tributs també hi haurà una variació a l’alça del 3% de l’IBI  a causa a la revisió cadastral, que no s’havia fet des del 1997.

FER UN COMENTARI