El PP lamenta que el Pla del carrer Comerç arribi amb tan de retard

0
1024
Josep Ramon Sogas, a la dreta de la imatge, acomapnayt de Jordi Bové.

El PP va manifestar dimarts les seves discrepàncies en relació al Pla de Millora Urbana del carrer Comerç que el govern sociovergent acaba de presentar. En primer lloc va lamentar que s’hagi tardat tant a presentar les directrius del Pla. Un fet, assegura la formació, que “ha deixat els propietaris en una situació d’indefensió durant anys, ja que no sabien què podien construir”.

Si bé han qualificat de positiu que finalment hagi tirat endavant, els populars consideren que el Pla no s’hauria d’executar per unitats d’actuació pel sistema de compensació. Segons el regidor Josep Ramon Sogas, “això implica que diversos propietaris s’hagin de posar d’acord, cosa que, si no s’aconsegueix, pot comportar que el procés s’alenteixi o, fins i tot, es paralitzi”. En aquest sentit, el PP proposa simplement fixar límits en l’alçada dels edificis i, de forma complementària, arribar a acords amb els dos propietaris que tenen una major extensió de terreny, per tal que puguin construir edificis emblemàtics per a les seus de les seves empreses.

A Sogas tampoc el convenç que s’hagi de conservar la pràctica totalitat de les naus del carrer Comerç pel simple fet d’haver estat dedicades al vi. Opina que només s’haurien de protegir aquelles que actualment estan catalogades i que destaquen pels seus elements arquitectònics.

El que sí que veu amb bons ulls és que només es puguin destinar a l‘ús d’habitatge dues terceres parts del volum edificable i que les plantes baixes es reservin al comerç i l’hostaleria. Dos sectors, defensa, que “contribuiran a donar al carrer l’aspecte de rambla desitjat”.

FER UN COMENTARI