Dijous a quarts de quatre de la matinada, el comitè d’empresa i la direcció de Saint Gobain arribaven a un preacord per desbloquejar l’accés al polígon de Bellvei. Era el primer pas cap a la desconvocatòria de la vaga que el 100% de la plantilla de la multinacional francesa a l’Arboç està secundant des de la setmana passada. Amb tot, a hores del tancament de la present edició (dijous al vespre), l’assemblea de treballadors de Saint Gobain encara no havia refrendat l’acord.

Recol·locació dels 122 treballadors
Segons va avançar el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, aquest preacord inclou el compromís de l’empresa per recol·locar tots els treballadors de Glass en altres plantes que la multinacional té a Catalunya i a l’estat espanyol. A més, accedeix a obrir una taula de negociació amb el govern català per intentar allargar o consolidar l’activitat de la planta de Glass o bé la de Sekurit, en cas que la de Glass no es pugui mantenir.

Per Tremosa, aquest preacord és un pas important perquè “amb aquest compromís la situació és molt millor de la de fa dos dies, que no teníem res”. A més, el conseller assenyalava que en cas que l’assemblea doni per bo el preacord, la Generalitat podrà asseure’s també a negociar “sense la pressió” del bloqueig al polígon de Bellvei, i “sense l’angoixa” del termini de quatre setmanes que fixa l’ERE. “Ara és quan els nostres serveis entren a negociar per veure fins a quin punt l’empresa pot modificar el seu plantejament i treballar en benefici de tots”, deia.

FER UN COMENTARI