El jurat de la quarta edició del Premi Anna Maria de Saavedra, convocat conjuntament per la llibreria La Cultural, de Vilafranca del Penedès, i Edicions i Propostes Culturals Andana, ha acordat declarar-lo desert.

El jurat, format pels llibreters Quim Jubert i Jordi Romeu, l’editor Ramon Nadal, l’escriptora Berta Jardí i la professora Agnès Esquirol, guanyadora de la tercera edició del premi, ha pres aquesta decisió després de valorar les obres presentades, algunes de les quals no s’ajustaven ben bé a les bases de la convocatòria. Amb tot, els integrants del jurat també han estat d’acord a encoratjar els autors participants de l’edició d’enguany a continuar escrivint i perseverant en el món de la literatura en considerar el seu potencial.

El Premi Anna Maria de Saavedra, que té al suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va néixer fa quatre anys amb l’objectiu de donar una oportunitat als escriptors inèdits de publicar una obra en solitari ja sigui poesia, novel·la, contes, teatre o assaig literari. Només queden exclosos de la convocatòria els assaigs acadèmics i les obres adreçades a un públic infantil i juvenil. El premi consisteix en la publicació de l’obra guanyadora i la seva distribució a les llibreries dels territoris de parla catalana, coincidint amb la campanya de Nadal.

La primera edició del Premi Anna Maria de Saavedra, celebrada al 2017, va ser per al periodista i rapsoda del Pla del Penedès, Pep Antoni Roig, per la seva novel·la Abans de la boira. L’any següent el guardó va ser per a la vilafranquina Anna Mas pel seu recull de contes titulat Que tota aquella merda valgui la pena, mentre que l’edició de l’any passat va ser per a la filòloga i professora de Sant Joan de Mediona, Agnès Esquirol, pel seu recull de contes Coses sublims.

FER UN COMENTARI