El president de la Generalitat, Carles Puigdemont i la cuinera Ada Parellada, propietària del prestigiós restaurant barceloní Semproniana, inauguraran divendres 7 d’octubre el Cavatast, que enguany celebra el 20è aniversari carregat de novetats. La principal serà el retorn de la mostra de caves i gastronomia al tram central de la Rambla de la Generalitat, entre els carrers Montserrat i plaça del Pont Romà. Després de cinc edicions ocupant la part alta de la rambla, s’ha apostat per tornar a una zona amb menys pendents i menys afectació del sol. 

Els estands de cava, un total de 36, es tornaran a ubicar en una única filera, mesura amb la qual es pretén evitar les aglomeracions, i els expositors de gastronomia, en lloc de concentrar-se en un punt determinat, es repartiran al llarg de la fira per tal d’afavorir la mobilitat dels visitants. Coincidint que aquest 2016 és l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i del lliurament del premi Regió Europea de la Gastronomia a Catalunya, s’ha apostat per ampliar l’oferta gastronòmica amb propostes que no són del municipi. Així, s’ha convidat la zona del Delta de l’Ebre, que hi serà present amb les seves ostres, i les comarques de Girona, amb productes de qualitat que mariden molt bé amb el cava.

cavatast_web

Amb la voluntat de treballar per un Cavatast de més qualitat, s’ha decidit canviar la copa de tast i oferir-ne una de la prestigiosa marca Riedel. Es tracta l’Ouverture, un model que potencia l’aroma, el cos i el gust dels caves. Com que té un cost més alt, de 5 euros, s’oferirà la possibilitat de lloguer, de manera que es podrà retornar amb una devolució de 2 euros.

Altres novetats significatives són el trasllat de tots els tastos i maridatges a l’interior del Celler Gran de la Fassina, un emplaçament més espaiós que permetrà augmentar a 50 el nombre de participants per activitat, i la ubicació de la botiga del Cavatast a la recepció del mateix equipament.

Com ja és habitual, coincidint amb el certamen, Som Sant Sadurní organitzarà una nova edició de la Cava Shopping Day, amb descomptes als expositors ubicats al llarg de l’eix comercial i música al carrer, i la Mostra d’Artesans, a continuació del Cavatast. També la Confraria del Cava organitzarà dissabte una gran festa a la plaça de la Vila, en què enguany en comptes de coronar una Reina del Cava designarà una parella d’ambaixadors, els noms dels quals no es revelaran fins dijous vinent.

FER UN COMENTARI