El pressupost de l’Ajuntament de Vilanova prioritzarà l’acció social

0
434

El govern de l’Ajuntament de Vilanova (ERC-JxV-CUP) ha presentat als grups de l’oposició (PSC, Cs i Som VNG) un primer esborrany de pressupost municipal per al 2021, que té com a base el Pla de Xoc Social i Econòmic aprovat arran de la pandèmia i que, en línies generals, té com a prioritats incrementar els ajuts socials, facilitar l’accés a l’habitatge i augmentar el suport al sector econòmic local.

Acció social

En atenció a les persones més vulnerables, es projecta incrementar els recursos per allotjaments d’emergència, doblar els diners destinats a l’Economat, un nou programa d’atenció a persones sense llar, la posada en marxa d’una Oficina d’Assessorament Energètic i més recursos per a la prevenció a AISSA (organisme municipal d’assistència social i sanitària). També hi haurà partides per assistir a persones dependents, per combatre la soledat de persones grans.

Quant a habitatge, el pressupost contempla quadruplicar els fons per a l’adquisició d’habitatges i augmentar la dotació per ajuts a la rehabilitació i per fer front al pagament dels lloguers.

Teixit empresarial

El suport al teixit empresarial tindrà una partida per a assessorament a empreses i també per a subvencions a empreses afectades per la crisi de la covid-19, a banda de campanyes de dinamització econòmica per a botigues de proximitat, restaurants, turisme, mercats municipals, etc.

Altres aspectes destacats del pressupost del 2021 són l’increment dels recursos de suport a la creació local, a les entitats culturals i beques per a activitats esportives;  per l’adquisició i manteniment d’equips individuals de connectivitat i d’EPIs inclusius; una partida per al foment de l’economia social i solidària, i més diners per a la neteja i desinfecció d’espais.

FER UN COMENTARI