La situació dels serveis funeraris a Vilafranca és injusta i perjudica greument la ciutadania. L’exclusivitat que gaudeix Àltima en la prestació impacta sobre la població amb uns preus desorbitats i abusius. Pagar 5.000€ o més per un servei funerari és un negoci descarat i, al meu entendre, immoral. És aprofitar-se de la fragilitat que patim les persones quan passem per moments de dolor per la pèrdua d’una persona estimada.

Hem de posar punt i final a aquesta situació que converteix la mort en un luxe. Els funeraris són serveis essencials i d’interès general, que han de ser considerats un servei públic més dels ajuntaments. Hem de treballar perquè siguin justos, dignes i transparents, situant els nostres objectius lluny del model de gestió privada que s’enriqueix a costa d’aplicar preus abusius a un servei essencial. I estar al costat de la ciutadania i defensar els seus drets.

A Vilafranca, al Ple de dimarts passat es va presentar una moció d’ERC que, entre altres qüestions, demanava l’aplicació d’un servei bàsic de preu tancat de 1.500€ + IVA, la creació d’una comissió que treballi la revisió de l’ordenança municipal i la creació d’un pacte de ciutat sobre el model de serveis funeraris que estudiï la viabilitat de construir un tanatori-crematori de naturalesa pública municipal, en un espai adequat, amb l’objectiu d’acabar amb aquesta situació intolerable. Stop als abusos funeraris.

FER UN COMENTARI