El preu de l’aparcament de la plaça Pep Jai del Vendrell es redueix de 15 a 6 euros al dia

0
473
Per segon ple consecutiu, l'oposició va abandonar la sala.

El ple de l’Ajuntament del Vendrell d’aquest dimarts va aprovar la rebaixa del preu de l’aparcament soterrat de la plaça Pep Jai, que és 15 euros tot el dia, i que a partir d’ara, a partir de la tercera hora s’aplicarà una tarifa plana de 6 euros al dia. Un 60%. Les dues primeres hores costaran dos euros per hora. L’acord és provisional i serà definitiu després de l’exposició pública i la resolució d’al·legacions, si n’hi hagués.

La motivació d’aquesta modificació és afavorir que s’allarguin les estades al Vendrell amb el cotxe aparcat en un aparcament del centre a un cost reduït, per afavorir el comerç local. La regidora Núria Rovira va destacar que “amb aquesta modificació es tindrà un aparcament molt econòmic al centre del Vendrell que afavorirà els sectors del comerç i de la restauració, alhora que també facilitarà la realització de gestions de serveis i professionals, cosa que reforçarà la capitalitat comarcal”.

La rebaixa del preu va en la línia de la proposta efectuada a principis de febrer pel primer partit de l’oposició, Som Poble – ERC, que demanava un màxim de 4 euros al dia (al final s’ha quedat en 6) i 0,033 euros per minut. Al seu parer, el pàrquing gestionat per l’empresa Parven (amb un 33% de capital municipal) està infrautilitzat perquè és massa car.

Val a dir, però, que la proposta es va aprovar únicament amb els onze vots a favor de l’equip de govern (PSC-Cs-AVP) ja que instants abans, l’oposició en bloc (SP-ERC, JxC, Primàries i Podem) va abandonar la sala. El motiu és que abans de començar el plenari, la regidora Verónica Moreno (Podem) va demanar al regidor Alfons Herrera (PSC) que es disculpés perquè en l’anterior ple, el del 28 de febrer, li havia faltat al respecte quan ella es posicionava en matèria feminista. Ja en aquell moment li va demanar fins a tres vegades que es disculpés, i no ho va fer. Li va respondre: “no t’entenc, no vocalitzes”. Aleshores, Moreno va abandonar el ple i els altres tres grups de l’oposició també, en solidaritat. I aquest dilluns es va repetir la seqüència.

FER UN COMENTARI