El primer govern amb majoria absoluta en vuit anys a Vilanova comença a caminar

0
1389
13 regidories d'ERC, JxCAT i CUP, en l'acte de signatura del pacte.

Les 92 mesures del preacord de govern a què van arribar el 15 de juny al matí, in extremis, per investir Olga Arnau (ERC) com a alcaldessa, s’han convertit en aquest mes llarg de negociacions extra en 288. Dilluns al matí, a la sala noble de la Casa Olivella i amb bolígrafs liles de tinta lila i de la mà de tres dones, ha tingut lloc l’acte solemne de signatura del pacte tripartit ERC-JxCAT VNG i Capgirem Vilanova-CUP, que dona per primer cop en vuit anys un govern amb majoria absoluta a l’Ajuntament de Vilanova. Una majoria que, segons la batllessa, “ajudarà que les polítiques han que han estat més o menys encallades” es desencallin. Blanca Albà (JxCAT) ha explicat que els tres partits han hagut de fer renúncies per arribar a l’entesa, però que al capdavall s’ha aconseguit el que des del minut u havia estat la seva aposta. I Marta Jofra (CUP) ha admès que la seva idea original era arribar a un pacte “netament d’esquerres”, però que l’única línia vermella “era el 155” i que, al capdavall, el que ha assolit és un govern “que permeti tirar endavant el nostre programa”. En aquest sentit, l’equip negociador va haver de convèncer l’assemblea de la CUP per acceptar el pacte, ja que en una primera trobada la militància va dir no.

L’acord estableix que hi haurà dues regidores a dedicació plena, l’alcaldessa i Adelaida Moya (Cultura i Recursos Humans); deu regidories dedicaran a l’Ajuntament el 75% de la jornada laboral (rebaixant el 80% que s’havia aprovat al ple) i una ho estarà al 50%. De manera preventiva en cas de divergències, cada àrea de govern incorpora regidories dels tres partits.

Entre les prioritats hi ha recuperar la inversió en manteniment de carrers i d’equipaments, que la crisi econòmica ha fet anar a la baixa des de fa una dècada. També hi ha la renovació de grans contractes de serveis, ja caducats o a punt de fer-ho, com són els de la neteja viària, les escombraries i l’enllumenat públic Així mateix, el govern vol aprovar un pressupost municipal per aquest mateix 2019 i, simultàniament, elaborar les Ordenances Fiscals i el pressupost de 2010.

FER UN COMENTARI