El primer VilaPensa supera totes les previsions

0
1465

“La participació donarà sentit al VilaPensa”, explicava el seu coordinador, Jordi Sabat, a la presentació del festival organitzat pel Vinseum; i després d’una setmana d’actes (23 en total), l’afluència de públic ha superat totes les expectatives amb 2.400 assistents, que han omplert bona part dels actes d’aquesta primera al voltant de la filosofia a Vilafranca. L’aforament va situar-se en el 90% de mitjana.

La inauguració amb Fina Birulés i Jaume Gramona, i les conferències de Josep M. Esquirol, Jordi Llavina i Antoni Puigverd, van fer petit l’auditori del Vinseum i del teatre del Casal. També a la cloenda del festival, el monjo Lluc Torcal, antic abat del monestir de Poblet, i la professora emèrita de la UAB, Nicole Martínez-Melis, experta en meditació i budisme, van convidar a “pensar la mort” a més de 150 persones. Lifespoiler, al Teatre Bolet, va penjar el cartell “d’entrades exhaurides” dies abans de l’obra.

Un capítol especial mereix la sessió de Filosofia per a pingüins, dissabte a la nit, amb un Joan González-Guardiola apropant la vigència del pensament de Sòcrates, ben ambientat i de forma interactiva, a la capella de Sant Joan. Altres actes destacats van ser la jornada dedicada a l’activista Lluís M. Xirinacs, amb projecció del documental “Xirinacs contra corrent”, que va portar una conversa entre el sociòleg, activista i diputat de la CUP Carles Riera i l’escriptor Xavier Serra, que al seu torn va fer una conferència sobre Joan Fuster en què va deixar clar com n’era de pertinent el tema del primer VilaPensa, l’escepticisme.

FER UN COMENTARI