El projecte de recuperació d’oli arriba a les empreses

0
86
El projecte va iniciar-se al 2011 a escoles i instituts i enguany s’hi han sumat empreses socialment responsables.

Entrem amplia el projecte “Oli, energia i inclusió” a 20 empreses

Fa onze anys que Entrem impulsa el projecte de recuperació d’oli vegetal domèstic Claki a les escoles de la vegueria Penedès per generar biodièsel i contribuir, així, a la reducció d’emissions de diòxid de carboni, evitar la contaminació d’aigua i, alhora, generar llocs de treball per a persones vulnerables. Enguany la cooperativa d’inserció laboral ha fet un pas més i ha fet créixer el projecte buscant la complicitat d’empreses de les quatre comarques perquè se sumin a la iniciativa i promoguin la  recollida d’oli domèstic usat als seus centres  i entre els seus treballadors. De moment s’hi han sumat vint empreses, cosa que suposa sumar 2.200 noves llars al projecte.

El procés és senzill: qualsevol persona treballadora  d’alguna de les empreses col·laboradores rep un envàs per recollir l’oli vegetal de cuina usat i un cop el tingui ple l’únic que ha de fer és retornar-lo al contenidor específic que hi ha a l’empresa i, a canvi, rep un nou envàs buit.

42.400 litres d’oli usat

L’any 2021 el projecte “Oli, energia i inclusió” havia recollit 42.400 litres d’oli en 215 punts i havia generat 33.920 litres de biodièsel i contribuït a la creació de 5 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social. Aquest 2022, amb  la incorporació d’aquestes empreses i entitats, la iniciativa incrementarà el seu impacte social i mediambiental arribant a les 5.850 persones treballadores que col·laboren aportant el seu oli domèstic per millorar el
medi ambient i contribuir a donar feina a persones socialment vulnerables.

El grup Entrem busca noves aliances per sumar esforços i fer créixer aquest projecte d’economia circular.   

FER UN COMENTARI