El projecte +Música compta ja amb vuit centres educatius de Vilafranca

0
285
El projecte +Música suma 4 nous centres educatius // LA FURA

A la darrera convocatòria s’hi ha sumat tres escoles noves i l’institut Milà i Fontanals

El projecte +Música, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, ha sumat quatre nous centres educatius. Fins ara, aquest programa de sensibilització musical es duia a terme a les escoles Baltà i Elias, Mas i Perera, Pau Boada i Sant Josep. Ara, s’hi ha afegit l’escola Estalella i Graells, Dolors Piera, el Sant Ramon de Penyafort i l’institut Milà i Fontanals. Aquesta és, de fet, una de les principals novetats d’aquesta nova convocatòria: la incorporació d’un centre de secundària, amb la qual cosa no només es donarà resposta a l’alumnat de primària, sinó també als estudiants de l’ESO.

El programa, que va arrencar l’any 2016, vol incentivar l’educació musical als centres escolars. Per fer-ho, l’Ajuntament aporta un professional que acompanya, durant quatre anys, el procés d’aprenentatge dels alumnes de cada centre, així com un banc d’instruments. En aquest cas, a partir dels dos anys, les escoles han d’assumir el cost dels instruments.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, s’ha mostrat satisfeta pel resultat i l’acollida que ha tingut el projecte i ha agraït l’esforç i la voluntat de totes les escoles. “Creiem fermament en les arts com a eina per millorar l’èxit educatiu”, ha afegit. Els professors de música que participen el projecte coincideixen que el projecte “és una eina que permet posar la música a l’abast de tothom, independentment del nivell de cadascú”.

Ara mateix, el programa +Música aplega un total de 3.880 alumnes de 3r de primària fins a 4rt d’ESO. El pressupost estimat per als propers quatre anys és de 100.000 euros.

FER UN COMENTARI