El PSC de Vilafranca convoca uns premis per fomentar la innovació urbana

0
372
El regidor de Vilafranca, Francisco Romero i el membre del PSC local, Sergio Sánchez, presentant els premis

L’agrupació local del PSC de Vilafranca del Penedès acaba de presentar els premis Idea Vilafranca amb l’objectiu de promoure projectes d’innovació en clau local. El certamen s’adreça a joves d’arreu d’entre 16 i 35 anys i, segons va destacar el regidor socialista i primer tinent d’alcalde de la vila, Francisco Romero, el que es busca és interpel·lar els joves a ser protagonistes del canvi: “Les ciutats només poden fer front als reptes de futur des de la innovació, i nosaltres estem segurs que des del món local es poden liderar noves oportunitats”.

El certamen serà de caràcter anual i fins al 31 d’agost els joves que hi participin podran presentar projectes d’innovació en totes les seves dimensions: urbana, social, ecològica, cultural, habitatge, noves tecnologies, etc. Durant el mes de setembre els membres del jurat, presidit per la directora d’innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Continente, avaluaran els projectes i a l’octubre es faran públics els tres guanyadors.

El concurs s’obre a la participació de tots els joves d’entre 16 i 35 anys, sense que sigui requisit ser de Vilafranca: “Tenim una visió universal i per això plantegem el concurs en un sentit ampli”, comentava Francisco Romero. De fet, el jurat el que valorarà és el grau d’innovació del projecte, l’abast del benefici que pugui generar, les sinergies que promogui, l’aplicabilitat a Vilafranca i l’escabilitat, és a dir, que sigui fàcilment replicable a altres municipis més enllà de la capital de l’Alt Penedès. I és que, la voluntat dels promotors de l’Idea Vilafranca és que el concurs es pugui estendre arreu del país. Romero va explicar que el certamen ha despertat l’interès de diversos alcaldes de l’àrea metropolitana de Barcelona: “La innovació l’acostuma a liderar el sector privat o el públic, però que sigui la societat civil és el que fa interessant aquest concurs”, indicava Romero.

El jurat escollirà tres projectes guanyadors que seran guardonats amb una tauleta i un lot de productes de proximitat. A més, el PSC es comprometrà a estudiar la viabilitat de la seva aplicació a Vilafranca i en el cas que sigui possible presentarà la idea al ple municipal per tal que es valori. Per altra banda, els projectes premiats es penjaran a la web www.ideavilafranca.org de manera que es podran consultar des de qualsevol punt del planeta.

A banda del concurs, l’Idea Vilafranca inclourà un guardó per a les entitats que durant l’any hagin impulsat projectes que hagin tingut un impacte social remarcable, i també una conferència a càrrec d’alguna personalitat rellevant en l’àmbit de la innovació urbana.

FER UN COMENTARI