El PSC de Vilafranca proposa construir 150 pisos al costat de l’hospital

0
1198
Joan Tarrida, Ramon Zaballa, Francisco Romero, Lourdes Sánchez i Miquel Medialdea, membres de l'Executiva del PSC a Vilafranca.

El PSC ha fet les seves primeres set propostes de cara a les eleccions municipals a Vilafranca. El cap de llista i regidor Francisco Romero considera que cal renovar la rambla de la Girada, ja sigui amb mobiliari i arbres nous, jocs infantils o lúdics per a la gent gran. La seva proposta és sotmetre-ho a un procés de participació ciutadana; també planteja que al barri hi hagi un casal de gent gran, aprofitant algun dels locals municipals.

També planteja desenvolupar una primera fase amb 150 habitatges a l’avinguda de la Pelegrina, “la zona de creixement de Vilafranca”, atès que “l’oferta d’habitatge que hi ha és insuficient” i s’hi podria atreure famílies joves. Dues altres proposta són remodelar el pavelló firal, ja sigui amb climatització, vestidors nous, etc.; i apostar per l’energia tèrmica derivada de la crema de biomassa per dotar d’electricitat a tots els edificis municipals, tenint a arribar “al consum zero o a desconnectar-nos”.

Els socialistes també han llançat algunes propostes que no estan en la mà de l’Ajuntament dur-les a terme, però sí de negociar-les amb les administracions competents. Romero explica que l’escola Baltà Elias té un edifici “que està arribant al final del seu cicle vital”, amb unes instal·lacions que qual cal millorar “immediatament” (l’Ajuntament en fa el manteniment), i també valorar la construcció d’un edifici nou, que hauria de fer la Generalitat. També es posiciona a favor d’oferir el servei d’hemodiàlisi des de l’Hospital Comarcal, ara que s’ha creat el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, i vol acabar de negociar amb Adif una estació de trens integrada al cobriment, que obri les portes a acabar la urbanització de la part central del cobriment, així com el cobriment fins al pont de Moja (en tots dos casos, amb un acord de co-finançament) i l’estació de trens regionals.

Lourdes Sánchez, núm. 2

D’altra banda, Romero ha avançat que la núm. 2 de la candidatura dels socialistes a Vilafranca serà Lourdes Sánchez, que ja va ser regidora entre 1999 i 2011, i també anteriorment síndica de greuges de l’Ajuntament. La candidatura sencera i el programa electoral del PSC s’aprovaran en l’assemblea l’11 d’abril.

FER UN COMENTARI