El PSC de Vilanova prioritza pactar amb ERC, que ja li ha donat carbassa

0
740

Juan Luis Ruiz considera que és hora de deixar enrere la política frontista i de pensar en Vilanova per desencallar els projectes de ciutat que l’Ajuntament tindrà sobre la taula durant els propers quatre anys. I per fer-ho, reclama a tots els partits amb representació al Consistori que actuïn amb responsabilitat, pensant només en Vilanova, com assegura que fan els socialistes, i no en el partit. Per aconseguir-ho, el guanyador de les eleccions a la ciutat creu que l’ideal seria un govern estable, amb majoria absoluta, i veient l’aritmètica municipal nova, la seva aposta seria per pactar amb ERC. El problema és que dilluns s’hi van reunir i Olga Arnau ja li va dir que ERC intentarà formar un govern alternatiu que no compta amb el PSC.

El cap de files socialista està obert a parlar de tot; no posa línies vermelles. Recorda que ja va governar amb ERC durant 12 anys (1999-2011), que es van entendre bé i voldria repetir-ho. Si no pogués ser, no descarta res, fins i tot governar únicament amb els set regidors del PSC. Perquè si no hi ha un pacte de 13 regidors, el 15 de juny Ruiz es convertirà automàticament en alcalde, com a líder de la força més votada.

Per altra banda, el cap de llista del PSC es ratifica, després de veure un vídeo durant la nit electoral amb els regidors d’ERC, la CUP i Som VNG felicitant-se pel resultat, que hi havia un pacte preelectoral entre aquestes tres formacions. Però ara tan sols sumen 12, i Blanca Albà ja ha dit que no pensa regalar els tres vots de JxC a canvi de res per investir Arnau. I ara per ara, tant Som VNG com la CUP no contemplen governar ni amb el PSC ni amb JxC, sinó que volen forjar un canvi real a les polítiques que s’han fet a l’Ajuntament durant els darrers 40 anys, ara tu, ara jo. L’únic pont entre la CUP i Som VNG, per una banda, i JxC per l’altra, és ERC.

FER UN COMENTARI