El PSC de Vilanova recolzarà el pressupost si el govern s’oblida del porta a porta i recupera els 4 carrils de la ronda Ibèrica

0
255
Elisabeth Vargas, Juan Luis Ruiz i Teresa Llorens fan les propostes del PSC per al pressupost de 2023.

El PSC de Vilanova és conscient que, ara que el govern de Vilanova s’ha quedat en minoria per la marxa de la CUP, té la clau per aprovar el pressupost municipal de 2023. I ja ha posat una sèrie de condicions per facilitar-ne l’aprovació. Una d’elles és retirar definitivament la proposta de fer la recollida de la brossa porta a porta a tot Vilanova. El regidor i alcaldable Juan Luis Ruiz diu que “ara no toca”, que el que cal és “un pla de xoc de reforç de la recollida” d’implantació immediata, millorar la freqüència, la maquinària, destinar més personal, etc., per solucionar “la degradació de la recollida”, i també alguna prova pilot de porta a porta en alguns barris “per veure què funciona i què falta”, però no de manera generalitzada. A més, i molt estretament lligat a això, exigeix al govern que es desbarati el 43,5% d’increment de la taxa de la recollida de la brossa dels darrers tres anys, de manera que es passi dels 140 euros actuals als 100 euros que hi havia al 2019: “un dels arguments que defensava el govern per fer aquesta pujada era que s’havia d’aplicar al porta a porta, però si no hi ha porta a porta, no té sentit aquesta pujada”, feta a més en plena crisi pandèmica. Els socialistes també demanen un increment 0 de la resta de taxes.

Una altra de les propostes que condicionarien el seu suport al pressupost seria “retirar tots els projectes de mobilitat implantats sense diàleg”, entre els quals la supressió de dos dels quatre carrils de circulació de la ronda Ibèrica (que s’està fent) i també l’eliminació de l’aparcament de la rambla Samà.

Altres propostes socialistes són la creació de Regidories de Barri; una taula de reindustrialització que faci propostes reals; un pla de xoc de millora dels jardins, les voreres i l’enllumenat de la ciutat; la convocatòria de la comissió per revisar el pla general de Vilanova; dotar el barri de la Geltrú de quatre agents cívics; recuperar el Servei Prelaboral i contractar plans d’ocupació municipals; el manteniment de les zones esportives; i pactar amb les treballadores del CAPI i el centre de dia en desmantellament de l’empresa municpal AISSA sense que se’n perjudiqui el servei i el personal.

FER UN COMENTARI