El PSC denuncia la mala gestió de l’Ajuntament de Vilanova a la residència Josepets

0
533

El regidor del PSC Juan Luis Ruiz no dubta a parlar de “mala gestió” de l’Organisme Autònom municipal Assistència Integral Social i Sanitària (AISSA) davant del brot de covid-19 a la residència Els Josepets, intervinguda dilluns per la Generalitat a petició del propi Ajuntament de Vilanova, en constatar que amb un 20% de la plantilla de baixa (25 treballadores) per quarantena, no podia fer front a la pandèmia. En aquest segon brot hi ha 42 persones infectades als Josepets i ja hi han mort de covid vuit persones.

El PSC recorda que entre els mesos de març i juny de l’any passat ja van morir una trentena de residents per covid-19 als Josepets, quan “no existien ni els mitjans materials ni el coneixement suficient” per fer front a la malaltia. Al juliol es va crear, a instàncies dels socialistes, una comissió especial per investigar què havia passat durant la primera onada, les conclusions de la qual “molt ens temem que no han servit per res”.

El PSC no entén que el consell rector d’AISSA i els òrgans sanitaris externs puguin afirmar que “les coses s’estaven fent bé” quan, al seu entendre, hi regna “la sensació de caos, de desorganització i de manca de rumb, de no haver estat capaços de reaccionar i de prendre decisions de manera ràpida i contundent, quelcom essencial a l’inici d’un brot, per part dels responsables del centre”.

FER UN COMENTARI