El PSC denuncia la pèrdua de competititvitat del Penedès i Garraf per la manca d’inversió de la Generalitat

0
297
Candidats de l'Alt Penedès i el Garraf pel PSC

Els quatre candidats del PSC per a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf a les eleccions al Parlament de Catalunya han presentat aquesta setmana les propostes que el programa socialista inclou pel territori penedesenc. El vilanoví Juan Luis Ruiz (al número 15 de la candidatura per Barcelona), Albert Tort (43), el jove Sergio García (55) i Filo Martínez (76) han anat desgranant els principals pilars sobre els quals pivota la campanya liderada per Salvador Illa.

L’ex tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilanova, Juan Luis Ruiz, ha denunciat la manca d’inversió del govern de la Generalitat a les comarques del Penedès i ha assenyalat que la principal conseqüència que ha comportat ha estat “una pèrdua d’oportunitats i de competitivitat, malgrat la situació estratègica de l’Alt Penedès i el Garraf”. A aquests efectes, que segons Ruiz s’arrosseguen des de la crisi del 2018, ara s’hi suma el tancament d’empreses de la zona “cosa que encara agreuja més la situació i mostra la pèrdua de lideratge del territori”.

Per combatre el tancament d’empreses que enguany ha patit especialment el Penedès, el PSC proposa impulsar un pla de reindustrialització i demana a la mesa per la reindustrialització de l’Alt Penedès que obri les portes i es faci extensiva a tota la vegueria, ja que la mobilitat entre totes les comarques del Penedès és molt alta: “cal fer una aposta estratègica més global”, assenyalava Ruiz.

Nou hospital al Garraf i tren orbital

A més, i encara en clau local, els socialistes proposen un augment de la inversió a la comarca centrada sobretot en l’àmbit sanitari, de les persones i de les infraestructures. D’aquesta manera, reclamen que es construeixi un nou hospital de referència a la comarca del Garraf i que permeti descongestionar els tres centres gestionats pel Consorci. Respecte a les infraestructures, fan una aposta per millorar la connexió entre les quatre capitals de comarca de la vegueria i pensen que cal recuperar la idea de connectar Vilanova amb Vilafranca per via ferroviària (tren orbital), Encara en l’àmbit local, des de la Federació del PSC a l’Alt Penedès i Garraf es reclama un impuls definitiu al Pla Territorial del Penedès i es mostren a l’expectativa de les opcions que aquest plantegi al voltant del Quart Cinturó: “fins que no veiem les propostes, no ens posicionarem”, comentava Ruiz.

El candidat Sergio García, provinent de les joventuts socialistes, assenyalava el 28% d’atur juvenil com un problema greu i indicava que combatre aquesta xifra, juntament amb l’accés a l’habitatge i un sistema de beques just i equitatiu es fixaven com a prioritats en el capítol de propostes per a joves que fan els socialistes.

Per la seva banda, Filo Martínez indicava que el PSC sap com afrontar la crisi i que el model passarà per defensar i reforçar els serveis a les persones, el benestar social, l’edcació i la salut.

A banda de les propostes concretes, la campanya dels socialistes, segons expliquen, interpel·la els ciutadans a passar a l’acció i a apostar per un canvi a Catalunya. “Cal passar pàgina a deu anys de govern i tornar Catalunya al seny, al bon govern. Ja  n’hi ha prou de l’espectacle que des de fa anys donen els dos desgoverns” explicava el també candidat Albert Tort.

 

FER UN COMENTARI