El PSC reclama destinar a la gent gran l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní

0
291

Davant de l’ocupació que Arran ha efectuat de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, el PSC de Sant Sadurní denuncia la passivitat dels darrers anys de l’equip de govern d’ERC-Junts, i reivindica que es pugui destinar a usos per a la gent gran de la vila. Els socialistes qualifiquen “d’il·legal” l’ocupació que en va fer el dissabte 14 de maig Arran, després d’estar 14 anys abandonada. Asseguren que des del 2011 els socialistes sadurninencs fan esforços per recuperar l’edifici, quan governava amb ERC i van contactar amb el Ministeri d’Interior per negociar una reducció econòmica de l’import que sol·licitava per la venda de l’edifici. Recordem que els terrenys van ser cedits en ple franquisme, de manera gratuïta, per tal que l’Estat construís l’edifici, i ara el Ministeri demana una indemnització de quasi 300.000 euros per tornar l’espai a Sant Sadurní, malgrat que l’edifici, molt degradat, és irrecuperable. El PSC assegura que després que fos foragitat del govern amb una moció de censura,  les negociacions es van aturar.

Pedro Campos, portaveu del Grup Municipal Socialista de Sant Sadurní, explica que l’estiu de l’any passat es va oferir al govern local per crear un equip de treball a fi de fer gestions per recuperar la caserna “al menor cost possible, i destinar-lo a la gent gran de la vila”. La seva proposta és fer-hi el nou centre de dia i pisos tutelats per a persones grans.

Al seu entendre, hi ha “divisió i passivitat” del govern d’ERC-Junts, fet que acaba comportant que “entitats poc representatives de la vila acabin monopolitzant aquest debat amb accions il·legals”.

FER UN COMENTARI