El Remeiart dels Monjos arriba carregat de novetats

0
965

Del 31 de maig al 16 de juny les herbes remeieres prenen protagonisme a Santa Margarida i els Monjos amb la celebració del Remeiart. Enguany el certamen arriba a la seva novena edició i ho fa carregat de novetats.

Per una banda, l’oferta lúdica creix amb l’organització, el dissabte 15 de juny, de La berbena del Remeiart. Aprofitant que la berbena és una planta d’ús medicinal, s’utilitza el seu nom per batejar un capvespre de vins, caves i música en directe al castell de Penyafort. La Berbena serà un esdeveniment familiar, ja que començarà a quarts de vuit del vespre amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Planeta Trampolí i continuarà amb un concert, música amb dj, degustacions gastronòmiques i de vins i caves.

La segona novetat d’enguany és el Remeiart Turístic, tres experiències turístiques  diferents que es duran a terme els dissabtes 1, 8 i 15 de juny i per a les quals cal inscripció al turisme@smmonjos.cat.

Finalment, la darrera novetat  té relació amb l’Herbes Campus, la sessió teòrico pràctica sobre herbes remeieres que se celebra al Molí del Foix. Enguany aquest campus s’allargarà en dues sessions en lloc d’una com es feia habitualment i el tema sobre el qual versarà serà l’obtenció d’olis essencials. El divendres 14 hi haurà una sessió adreçada al públic més tècnic, mentre que la de l’endemà serà més divulgativa. En qualsevol dels casos cal inscriure’s a través de la web remeiart.cat

A banda d’aquests tres esdeveniments, el Remeiart programa desenes d’activitats. Els actes començaran ja aquest divendres amb l’acte inaugural de les Cuines i Tapes del Remeiart. En aquesta edició hi participaran setze establiments adherits a l’associació Comerç del Foix que prepararan un total de 17 tapes elaborades amb alguna herba remeiera com a ingredient; a més, per primera vegada, s’hi afegiran dues postres. Les tapes es poden degustar entre el 31 de maig i el 16 de juny a un preu de tres euros (acompanyades de vi, cava o aigua) i l’organització espera servir-ne més de 15.000. Aquest any tres fleques i una pastisseria del municipi s’han sumat al Remeiart elaborant croissants, pa i magdalenes d’herbes.

El dissabte 8 de juny  el Molí del Foix acollirà la Nit de vermuts i licors d’herbes. Entre les set de la tarda i la una de la matinada hi haurà exhibicions i tallers de cocteleria per adults i infants, maridatges, música, degustacions de vermuts i licors, tastos gastronòmics i, fins i tot, un monòleg teatral.

L’acte més concorregut del Remeiart és la Fira que es fa al Castell de Penyafort. Serà el 16 de juny i durant tot el dia hi haurà parades, tallers i activitats per a infants i adults relacionades amb les herbes remeieres, xerrades, visites guiades, gimcana, concerts, tastos, etc.

L’alcaldessa dels Monjos, Imma Ferret, ha destacat la rellevància que el Remeiart té pel municipi: “hem aconseguit que esdevingui una fira de referència a Catalunya dins l’àmbit de les herbes remeieres. Per l’Ajuntament suposa un gran esforç, però som molt conscients del retorn econòmic i cultural que té, per això hi apostem”, ha explicat.

 

 

FER UN COMENTARI