El restaurant de Cal Figarot, la novetat de l’estiu al grup Cal Blay

0
1297

Des del passat 27 de juny, el Grup Cal Blay, de Sant Sadurní, gestiona el restaurant de Cal Figarot, el local social dels Castellers de Vilafranca. Bon menjar i bon beure amb una ofert adaptada a les necessitats pròpies d’una entitat com és la d’una colla castellera, segons explica Santi Carda, el gerent d’un grup familiar que ja compta amb l’experiència de gestionar un espai on els seus socis i sòcies tenen molt de pes, com és l’Ateneu de Sant Sadurní.

Un restaraunt que és un museu

Situat al cor de Vilafranca, en un local museïtzat, acabat de remodelar i amb el suport al darrere d’una entitat coneguda arreu de Catalunya, com són els Castellers, la nova direcció del restaurant de Cal Figarot presenta una oferta consistent en una carta plena de tapes, embotits, “platillus” i amanides, i amb algunes de les receptes clàssiques de Cal Blay en format cassoleta. Així, pels migdies es pot optar per una fórmula combinada d’entrant, plat principal i postres (en tots tres casos, amb diversos opcions per escollir) o bé per un menú per picar. També hi ha dos menús diferents de tapetes per compartir, i una carta amb tapes per picar, amanides, fustes (formatges, embotits, pernills, pa de coca…), cassoletes variades (mandonguilles amb sípia, popets, “callos” i altres), “platillus” (caneló de carn de perol, ous estrellats, escalopat d’entrecot i calamarsets) i postres.

Propostes informals per gaudir-ne en un horari ampli, des del migdia fins al vespre, ja sigui amb un dinar ràpid, veient els assajos dels verds al vespre o sopant en família a la terrassa durant els mesos d’estiu. A més, s’hi poden programar festes i celebracions grupals de tota mena, amb la possibilitat de poder aprofitar els diversos espais que conformen el local, com els jardins o la nau. A més, també s’hi programaran tastos, maridatges, s’institucionalitzarà el dia de la tapa i la copa i se cercaran sinergies amb les activitats que puguin organitzar els Castellers vilafranquins.

Els horaris d’obertura d’estiu de Cal Figarot són dilluns, dimecres, dijous i diumenge de 12 del migdia a mitjanit; divendres, en haver-hi, assaig es pot allargar fins passada la 1 de la matinada; i dissabte, en haver-hi mercat, s’hi podrà esmorzar ja des de les 8 del matí i no tancarà fins a la nit.

FER UN COMENTARI