El Retorn dels Indians mostrarà l’activitat econòmica dels americanos del 3 al 5 de maig

0
1056
Abigail Garrido, alcaldessa.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ja té a punt l’organització de la tercera edició de Retorn dels Indians, el primer cap de setmana de maig, que enguany va dedicat al comerç i l’activitat econòmica que els americanos ribetans van generar en tornar de fer les Amèriques. L’ambientació dels carrers més cèntrics de Ribes traslladarà les persones que visitin en poble a un altre temps, i per acabar-se’n de fer la idea s’han programat desenes d’activitats teatralitzades al llarg de tres dies ja que, segons l’alcaldessa Abigail Garrido, “volem que la gent tingui la sensació que està vivint aquella època i que viatgin en la màquina del temps per uns moments” per tal de fer-se millor la idea de com es vivia.

Com a prèvia a la fira, el dijous 2 de maig el músic vilafranquí Esteve Molero presentarà el CD Músiques d’anada i tornada, amb els sons de l’època. El divendres hi haurà les primeres teatralitzacions, durant la inauguració vespertina, i dissabte i diumenge n’hi haurà tot el dia, tant d’ambientació de carrer, recreant personatges que van viure al Ribes de finals del segle XIX i principis del XX, com amb rutes teatralitzades “Els indians i el comerç” (a les quals cal inscriure’s, al tel. 689 678 669).

També hi haurà música al carrer i es complementarà amb la 14a edició de l’Agromercat, en què una trentena d’artesans mostraran els seus productes de proximitat a la plaça Marcer, i Fem Ribes traurà les botigues al carrer. A més, un carrer sencer de Ribes estarà ambientat amb diferents motius relacionats amb els indians i la gent s’hi podrà fer fotos com si fos un photocall.

Els Indians tindrà per tercer any una placa de cava pròpia, en aquesta ocasió amb la recreació de la farmàcia que va obrir un ribetà a Jamaica. L’empresa Monbus oferirà del 3 al 5 de maig el viatge en autobús des de Barcelona i tornada gratuïtament si l’usuari vesteix tot de blanc, el color corporatiu del Retorn dels Indians.

FER UN COMENTARI