El riudebitllenc Jordi Ribas Boldú biografia l’artista alemany Joseph Beuys

0
170

El 18 de desembre es va presentar a Sant Pere de Riudebitlles el nou segell editorial Vibop Edicions, centrat en temàtiques relaciones amb el vi, la cuina i el paisatge, i amb ell es van presentar dos llibres: La vinya de Joseph Beuys, del riudebitllenc Jordi Ribas Boldú, i Priorat en Persona. Diccionari literari d’un paisatge excepcional, d’autoria diversa.

La vinya de Joseph Beuys és el número 16 de la col·lecció Envinats, que vincula el vi amb les arts i la creació. Al llarg de 64 pàgines, Boldú hi aborda la figura d’un artista alemany, Joseph Beuys (1921-1986), que també va ser filòsof, mestre, polític i activista, i que va plasmar la seva obra en dibuixos, escultures, instal·lacions, accions, vídeos, conferències, publicacions, etc. El llibre va aparèixer coincidint amb el centenari del seu naixement. Beuys defensava ja que l’elaboració d’un vi podia ser una obra d’art.

L’autor del llibre va estudiar història de l’art a la Universitat de Barcelona i al DAMS de Bolonya. Ha treballat com a artista, educador, mediador i gestor cultural, i ha pres en projectes com la Kinzena Poetika, la llibreria Documenta, el CA Tarragona Centre d’Art i ara mateix el Vinseum.

FER UN COMENTARI