El Rossegall, àpats a la privilegiada primera línia de mar de Vilanova

0
1345

Hi ha pocs restaurants on es pugui fer un àpat a l’estiu i que estiguin ubicats en un indret tan privilegiat com El Rossegall, a la primera línia de mar vilanovina. És al passeig marítim, davant del port nàutic i esportiu, davant de la nova plaça del Port, amb terrassa exterior sota-coberta per a 50 comensals (a l’interior n’hi caben 35 més) i, per postres, amb un parc infantil just a tocar, de manera que el lloc és també ideal per anar-hi amb canalla petita, sense haver de recórrer al recurs dels ginys electrònics per als temps d’espera i sobretaula. I si encara es vol un altre factor, aliè al restaurant en si però molt útil, té desenes de places d’estacionament al davant.

Productes de proximitat

Quant al restaurant, té com a especialitat els arrossos del Delta de l’Ebre, que cuina de sis maneres diferents: paella marinera, arròs caldós de marisc, caldós amb llamàntol, arròs negre, arròs amb galeres i arròs amb bacallà.

L’altra especialitat és el peix, adquirit sempre a la Llotja de Vilanova. Els productes estrella d’El Rossegall són el pop del Garraf, la tallarina del Garraf, la gamba de Vilanova i l’escamarlà.

I per acompanyar-ho, vins també de proximitat: la carta de vins d’El Rossegall té un 90% de vins de la DO Penedès, majoritàriament del Massís del Garraf, i la resta són d’altres DO catalanes. Blancs, rosats, negres i caves. I és que qui des de fa disset anys n’és propietari, Cristòfol Figueras, té molt clar que cal potenciar els productes de quilòmetre zero, ja siguin arrossos, olis, vins o el peix. Ell mateix, abans d’obrir El Rossegall, era pescador de Vilanova i sap el valor que té el peix pescat a les nostres costes.

A El Rossegall es pot menjar de menú (amb sis primers, sis segons, postres i beguda) o a la carta. Els dies feiners, el menú de migdia val 17,90 euros, 21 al vespre i 27,95 el cap de setmana. També es fan menús de grup i àpats per emportar. El menú es canvia cada setmana. A més, cada quinze dies, els dissabtes a la nit hi ha música en viu, amb el grup de versions dels anys 60 I Ara Kè.

FER UN COMENTARI