El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca ha encetat una nova edició del projecte Treball als Barris enfocat a la millora de la qualitat de vida entre els vilafranquins del barri de l’Espirall.

El projecte inclou diferents iniciatives, que busquen fomentar l’ocupació i la formació entre els joves i persones en situació d’atur. La casa d’oficis Cuidem acull una desena de menors de 25 anys que han assolit l’Educació Secundària Obligatòria i que actualment busquen aconseguir el Certificat de Professionalitat d’Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Aquests joves rebran una beca formativa i podran aspirar a un contracte per treballar als centres sociosanitaris de Vilafranca.

Seguint en la línia de l’ocupació, des de Treball als Barris també es contracten 19 treballadors per tal que es facin càrrec de la dinamització social, el manteniment i neteja de l’entorn i suport a l’equipament i els centres educatius.

A més, des de la iniciativa Espirall, capital humà es busca crear xarxa entre les empreses del territori i les persones inscrites al programa i també facilitar monogràfics especialitzats en la cerca de feina.

Finalment, des del projecte Espirall, fem barri es busca consolidar el Banc de Temps i activar-ne l’intercanvi d’habilitats i serveis bidireccionals, i també es fomentaran activitats de participació ciutadana i de la utilitzció del català com a eina d’inclusió social.

Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, amb el cofinançament de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

 

FER UN COMENTARI