El servei local d’ocupació de Sant Pere de Ribes atén un 72% més de persones aquest 2021 que el 2019

0
476

El Servei Local d’Ocupació de Sant Pere de Ribes ha atès, de gener a octubre, gairebé 4.000 persones, cosa que suposa un increment del 72% respecte al 2019. En el mateix període, s’ha gairebé doblat el nombre d’altes a la Borsa de Treball-Xarxa Xaloc, arribant a les 1.914 persones inscrites, un 89% més que fa dos anys.

La regidora d’Ocupació, Ana Herrera, ha explicat que “la crisi sanitària i la prèvia que havíem patit han demostrat que s’ha de reforçar l’atenció a les persones, i específicament l’ocupació. Les darreres dades d’atur són inferiors a les de 2020, arribant a nivells previs a la pandèmia, i això es deu en part a la feina feta des del Servei Local d’Ocupació. Malgrat aquestes dades, no ens podem conformar i hem de seguir millorant en l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes”, reblava.

Des de la regidoria es té el convenciment que la tasca duta a terme des del Servei Local d’Ocupació ha estat decisiva a l’hora d’afavorir l’ocupabilitat dels ciutadans del municipi i per això subratllen que des de l’Ajuntament s’ha fet una aposta ferma per aquest servei, atorgant un pressupost de 2,5 milions d’euros per aquest servei i dels quals l’Ajuntament n’ha aportat 1,6.

El Servei Local d’Ocupació treballa per millorar l’ocupabilitat al territori amb les persones que busquen feina i les empreses amb vacants. Els resultats, després del sotrac de 2020, confirmen la recuperació dels darrers mesos. Així, dels 81 llocs en oferta (32 coberts) de l’any passat, s’ha passat als 173 (131 coberts).També ha estat notable l’increment del nombre d’empreses amb les quals s’ha fet prospecció i de les quals una part important s’ha donat d’alta en la Borsa de Treball-Xarxa Xaloc. D’aquesta manera, de les 100 empreses contactades el 2019 (20 de les quals s’han inscrit a la Xarxa Xaloc) s’ha passat a 200 empreses contactades el 2021 (160 inscrites a la Xarxa Xaloc).

FER UN COMENTARI