Ahir dilluns alguns treballadors de Gedia i representants del sindicat CGT de tota la demarcació es manifestaven davant de la fàbrica de multinacional alemanya, situada a Santa Margarida i els Monjos, per denunciar que l’empresa havia acomiadat cinc dels seus afiliats com a represàlia per haver recollit més d’un centenar de firmes de treballadors i haver revocat el Comitè d’Empresa.

Els acomiadaments van tenir lloc el dia 2 de febrer, l’empresa va al·legar causes objectives de caràcter organitzatiu, però des del sindicat es denuncia que només es van acomiadar 5 persones del total de 300 que hi treballen i que, justament, totes elles són afiliades al seu sindicat, constituït al setembre. “Es tracta d’una represàlia contra la Secció Sindical de la CGT. Gedia vol decapitar la nostra secció per les eleccions sindicals, amb l’ajuda de la majoria del Comité de CCOO, és un clar atemptat contra la Llibertat Sindical”, manifesten des del sindicat.

La CGT ha denunciat els fets al Jutjat Social i està previst que en el termini màxim d’un mes el jutge citi les dues parts en un acte de conciliació. Des del sindicat es demanarà la nul·litat dels acomiadaments i la reincorporació immediata dels cinc treballadors, i si no s’aconsegueix, alerten que enduriran les accions: “Per ara només hem fet una manifestació pacífica i informativa, però si l’empresa no ens escolta, emprendrem accions més contundents”, anunciava Antonio Soler, secretari general de la Federació Intercomarcal del Garraf i Alt Penedès de la CGT.

Des d’aquest mateix sindicat denuncien la passivitat dels representants sindicals de CCOO i UGT a l’empresa i la manera com s’han negociat els ERTO, raó per la qual des de la CGT s’ha presentat denúncia davant inspecció de Treball. A més, afegeixen que es promouen ERTO i acomiadaments però “el mateix dia que acomiadaven els 5 sindicalistes al·legant causes objectives, l’empresa sortia a la televisió pública explicant que preveia fer una inversió de 30 milions d’euros i la creació de 80 llocs de feina”.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI