El Sindicat de Llogaters del Penedès denuncia un desnonament imminent al centre de Vilafranca

0
849
L'immoble es troba al número 8 del carrer Puigmoltó. // LA FURA

Ahir a la tarda, el Sindicat de Llogateres del Penedès va denunciar l’imminent desnonament de tres famílies a l’immoble del número 8 del carrer Puigmoltó de Vilafranca i les  condicions precàries i insalubres del bloc, propietat de la Societat Exclusives Avícoles Mata S.L.

Les tres famílies, formades per un total de dotze persones (dues parelles amb tres fills cadascuna i dues persones sense fills) viuen a tres pisos de l’edifici des del 2013. Txus Magallón, portaveu del sindicat, explicava que des del moment en què Avícoles Mata va adquirir l’immoble es va notificar a les famílies que no els renovarien el contracte de lloguer: una de les unitats familiars encara té un contracte vigent. Magallón apuntava que els habitants han seguit pagant les rendes i han demanat reparacions “en espais que es troben en un estat deplorable”, reparacions que no s’han arribat a fer mai o que han hagut de fer ells mateixos: goteres, humitats, forats al sostre de l’escala… “S’ha fet una demanda mitjançant burofax però han hagut de ser les famílies les qui estan duent a terme les reparacions”, afirmava Magallón.

L’immoble té nombrosos desperfectes que redueixen la qualitat de vida de les famílies. // LA FURA

Segons el Sindicat, la propietat estaria impulsant pràctiques intimidatòries per obligar les famílies a marxar: a data d’avui s’han dut a terme dos processos de desnonament a dues de les famílies i s’ha amenaçat a la tercera “obviant la conjuntura de crisi sanitària i les dificultats d’aquestes famílies, que es troben en situació vulnerable; així com la possibilitat d’accedir a uns lloguers més justos”. Els membres del sindicat exigeixen que Avícoles Mata negociï un acord amb les famílies i insta l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca (PDeCAT-PSC) a col·laborar-hi.

“L’únic objectiu de la propietat és especular amb aquest immoble, situat al rovell de l’ou de Vilafranca; i creiem que el que han de fer és donar una solució habitacional per a aquestes famílies, que sinó es quedaran la carrer” denunciava Magallón.

FER UN COMENTARI