El Teatre Casal de Vilafranca recupera l’aforament complet amb 25 propostes

0
270
La temporada d'espectacles presenta 25 espectacles de modalitats molt diverses. // LA FURA

La programació d’arts escèniques del Teatre Casal de Vilafranca enalteix un centenari d’espectacles a l’escenari de fusta amb un total de 25 propostes, un projecte ambiciós amb una oferta especialitzada, que juga amb la flexibilitat de l’espai i que s’encara a públics i disciplines diversos.

Així, aquest any el Teatre Casal presenta espectacles d’humor, màgia, música, dansa i propostes familiars; combinant artistes locals i nacionals. Albert Puig, membre de la junta del Casal, explicava que aquesta és la primera “programació postpandèmia amb el 100% de l’aforament” i assegurava que per això des de l’entitat han volgut ser ambiciosos i oferir un gran nombre d’espectacles.

En aquesta línia, el gerent de l’entitat Salvador Casals afegia que la intenció del Casal és oferir una proposta cada vegada més especialitzada i que el teatre sigui capaç d’adaptar-se a formats molt diferents: “aquesta temporada gaudirem d’espectacles amb tot el públic i a l’escenari gran, però també tindrem les representacions del Cicle Platea on reduirem les cadires de les 800 a un centenar, propostes familiars per les quals transformarem el Casal en un espai immersiu, les projeccions de set òperes en directe des del Metropolitan Museum of Art de Nova York i la recuperació d’espectacles amb un gran nombre d’artistes, com el concert de Nadal amb l’orquestra al complet de La Principal de la Bisbal o els espectacles de tres esbarts”.

Més especialització

Una de les novetats més destacables d’enguany és el cicle Arrels de dansa, que pretén reivindicar la dansa d’arrel tradicional i obrir una porta als esbarts i companyies catalanes que acostumen a actuar a les places i carrers però que no tenien una oportunitat estable en un gran teatre. Arrels de dansa comptarà amb les actuacions de l’Esbart Rocasagna de Gelida, que representarà el seu primer projecte artístic de creació i producció pròpia en tots els àmbits, A la panxa del bou, i també amb “Vincles” de l’Esbart Manresà i “Nues” de l’Esbart Maragall.

La programació també inclou tres espectacles del Cicle Platea, peces de teatre elaborades a partir de les obres literàries “La pregària de Txernòbil” de Svetlana Aleksiévitx, amb l’obra “Carrer de Txernòbil”, “Quanta, quanta guerra…” de Mercè Rodoreda amb l’obra homònima de Farrés Brothers i Cia i el monòleg “Poldo” d’Ivan Caelles a partir de “Quan arriba la penombra” de Jaume Cabré.

La temporada d’espectacles compta amb cinc espectacles familiars, màgia a càrrec del Mag Lari, humor amb Joan Pera, Quim Masferrer i El monaguillo, un concert-tribut a ABBA amb el grup Abba. The New Experience i un concert amb el grup local Bandau. A més, i per tancar la temporada, artistes locals desenvoluparan un espectacle sorpresa a partir de la vida als escenaris del Casal.

Tots els horaris i detalls es poden consultar a la pàgina web teatrecasal.com.

A la presentació de la temporada també hi han participat l’actor Joan Pera, el director de l’Esbart Rocasagna Jordi Rossell, el creador Ivan Caelles i Marta Joan i Pancho García, membres de la Companyia Minimons.

FER UN COMENTARI