Aquest cap de setmana tindrà lloc una nova edició del Temps de Vi, una fira imprescindible per a tota persona amant del bon vi, ja que s’hi programen desenes de tastos, maridatges i altres activitats relacionades amb la cultura del vi i el bon veure, amb els tastos estrella en alta mar, a bord d’un vaixell, aprofitant el tret diferencial en relació a la majoria de fires del sector pel fet de fer-se en una ciutat costanera i amb port marítim.

Al llarg de tres dies, de divendres a diumenge, el centre de la ciutat serà l’escenari d’un dels esdeveniments que més gent atreu a Vilanova del seu calendari festiu i firal. La rambla vilanovina, eix neuràlgic, és també el pal de paller del Temps de Vi, ja que des de la plaça de les Neus comença un recorregut rectilini que baixa fins arran de mar (d’on salparan els dotze velers que entre els tres dies faran el seu viatge mar endins per oferir els tastos en un entorn inigualable, al preu de 35 euros), on es podran localitzar un total de 38 cellers de vins de diferents denominacions d’origen, també parades de gastronomia, una zona infantil amb activitats relacionades amb el món del vi i dos escenaris ubicats estratègicament en dos extrems de la rambla. La música en directe d’acompanyament dels tastos hi serà els tres dies a partir de les 6 de la tarda de manera continuada, i dissabte i diumenge també al migdia.

L’any passat, al Temps de Vi hi van desfilar més de 50.000 persones i s’hi van servir més de 40.000 degustacions. En aquesta ocasió, a banda de la DO Penedès i la DO Cava, el vuitè Temps de Vi s’amplia a dues denominacions d’origen més, Montsant i Costers del Segre, consolidant-se com a fira multi-DO. Com és lògic, la DO penedesenca és la que més expositors té i la que més tastos ofereix. En la línia de l’any passat, el nombre de parades serà sensiblement inferior a la de tres anys enrere, ja que és voluntat de l’organització de crear un entorn amable per al visitant i poder donar alhora més visibilitat als cellers que hi siguin presents. De tastos, a banda dels oferts pels estands a la rambla, també n’hi haurà en hores concretes al local Temps de Vi, al Ceferino i al Círcol Catòlic.

Room Scape vinícola

Una de les novetats del Temps de Vi 2019 és l’organització d’un Scape Room dedicat al món del vi, que s’ha pensat expressament per a l’ocasió i que es farà al Museu Romàntic Can Papiol, de manera que es reforça en vincle de la fira amb el patrimoni de la ciutat. Un altre espai que ja ha estat local de tast al llarg de tot l’any és el Local Temps de Vi, que en l’edició de 2018 encara no s’havia obert.

La inauguració de la fira serà divendres a les 6 de la tarda, amb la presència de l’escriptor especialitzat en vinicultura Lluís Tolosa, acompanyat de l’alcaldessa Neus Lloveras i dels organitzadors del Temps de Vi, Carles Carbonell i Òscar Villagarcía.

FER UN COMENTARI