El Tingladu supera l’11a edició amb suport multitudinari del públic

0
751
Txarango va omplir la plaça 1 d'octubre diumenge (foto: Rai Molinari).

L’onzena edició del festival El Tingladu ha superat amb nota el vertigen d’haver-se de comparar a la de l’any passat, que pel número rodó del desè aniversari en què s’esqueia havia estat excepcional, i des de Can Pistraus deien que irrepetible. Un any més, els quatre dies de concerts, entre dijous i diumenge de la setmana passada, l’han seguit consolidant com un festival de referència entre els de caire gratuït i autogestionats que se celebren a la vegueria Penedès i a Catalunya.

El cartell d’aquest any ja feia preveure la popularitat de l’esdeveniment amb noms com Txarango, SFDK, Zoo o Gertrudis. Tanmateix, les actuacions de tots els grups han comptat amb l’interès d’un públic nombrós, sobretot divendres i diumenge. L’organització, que és assembleària, calcula una mitjana d’entre 7.000 i 8.000 persones al dia, de totes les edats, i valora també la viabilitat del projecte. Bibiana Llambrich, de Can Pistraus considera que “la resposta del públic i l’acollida que té de Vilanova, especialment com s’hi aboquen altres col·lectius i entitats del teixit associatiu local i comarcal, són els garants de la viabilitat d’aquest projecte”.

A banda de la resposta de públic i del voluntariat, El Tingladu ha tornat a fer evident el seu caràcter reivindicatiu. Des del lema “Adoctrina’t” que ha acompanyat aquest any el festival, amb clares referències a l’assetjament a l’escola catalana, passant pel missatge “Llibertat presos polítics” a la pantalla, fins a la projecció d’un vídeo de Valtònyc fet des de l’exili i reclamant llibertat d’expressió i denunciant la manca de drets i llibertats a l’estat espanyol. A més, aquest any el recinte també ha comptat amb un Punt Lila que ha atès les denúncies per agressions sexuals durant l’esdeveniment amb l’objectiu d’allunyar el masclisme i la lgtbifòbia.

FER UN COMENTARI