El torrellenc Sergi Vallès, president d’una Mancomunitat que comença el mandat dividida

0
1126
Rosa Huguet cedeix la vara a Sergi Vallès.

L’onzena legislatura de la Mancomunitat Penedès Garraf neix més dividida que mai, després que JxCAT i el PSC fessin un pacte de govern tancat que excloïa principalment ERC, en un organisme que tradicionalment ha funcionat amb acords amplis entre tots els ajuntaments i totes les forces polítiques de l’Alt Penedès i Garraf. Dijous al migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament de Canyelles el ple de constitució del mandat 2019/23, en el qual es s’ha visualitzat la distància entre sociovergents i Esquerra, amb la presentació de sengles candidatures a presidir l’ens: l’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès (JxCAT), per una banda, i l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau (ERC), per l’altra.

ERC presenta candidata

Una candidatura, la d’Arnau, que era simbòlica per fer evident la situació. Ella mateixa deia, en acabar, que “la Mancomunitat és un òrgan de gestió en què haurien de ser representades totes les forces, i no ha estat així perquè hi ha hagut un pacte tancat”. Vallès li va replicar admetent-ho, però també va afegir que no tenia intenció de formar govern i dibuixar l’organigrama fins a la segona meitat de setembre, per tal de negociar amb ERC la seva entrada al govern atès que “no venim a fer política sinó a a donar serveis” i que “la Mancomunitat hi perd si algú en surt”. La seva intenció és que JxCAT tingui tres vicepresidències, el PSC dues i ERC dues.

Victòria clara de Vallès

Les votacions van ser clares: Arnau només va rebre sis vots, els de les alcaldies d’ERC (Vilanova, Sitges, Sant Sadurní, Gelida, Torrelavit i Sant Cugat), mentre que Vallès en va obtenir 26 (tots els de JxCAT, PSC, PP i la de Mediona, on el batlle és d’Esquerra però qui hi assumeix les funcions de la Mancomunitat és la regidora de JxCAT, que està al govern); Cubelles es va abstenir i no hi eren presents Sant Quintí i l’únic municipi del Baix Penedès que forma part de la Mancomunitat, Sant Jaume dels Domenys. En ser elegit Sergi Vallès, l’anterior presidenta, l’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet, va fer el traspàs lliurant-li simbòlicament la vara.

FER UN COMENTARI