El TSJC confirma la presó permanent revisable per a l’assassí confés d’una nena a Vilanova

0
280
Foto: ACN.

La sala d’apel·lacions del Tribunal de Justícia de Catalunya ha confirmat la condemna a l’assassí confés de la Laia, una nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú, el juny del 2018. D’aquesta manera, el TSJC ratifica la presó permanent revisable per un delicte d’assassinat i també la condemna de 7 anys de presó per un delicte d’agressió sexual, penes que va dictar l’Audiència de Barcelona ara fa quatre mesos. Al mateix temps, la sala també ha confirmat la indemnització de 445.000 euros que el condemnat haurà de pagar a la família de la menor.

En aquest sentit, amb la resolució publicada aquest mateix dimarts, el TSJC ha desestimat els recursos interposats per la defensa, per la fiscalia i també per l’acusació particular. A la sentència dictada a principis de juny i ratificada ara, el magistrat va considerar provat que l’acusat va agafar la nena quan baixava per l’escala de l’edifici on vivien els seus avis, la va introduir al pis, la va agredir sexualment i la va matar. El jutge va afirmar que va actuar amb traïdoria i acarnissament.

El magistrat, per tant, va rebatre la versió de l’home, que sempre ha assegurat que la nena va entrar a seva per iniciativa pròpia perquè ells s’havia deixat la porta oberta. Segons les seves explicacions, la va atacar perquè es pensava que era un lladre i en cap moment va ser conscient que es tractava d’una nena de 13 anys, remarcant que estava drogat i begut, i això li impedia ser conscient dels seus actes. El condemnat fa més de tres anys que és a presó, després que el 7 de juny del 2018, la jutgessa de guàrdia en decretés l’ingrés provisional, una mesura que es va prorrogar el 2020.

FER UN COMENTARI