Aquest matí s’ha presentat la 33a edició de la Fira Turismar, que tindrà lloc del 21 al 24 de juny a Coma-ruga. Enguany la mostra arriba carregada de novetats, sobretot pel que fa a les activitats que s’articulen al voltant de la fira i que se sumen als estands habituals de turisme i oci, artesania, alimentació, foodtrucks i serveis.

El Turismar s’inaugurarà divendres a les set de la tarda a la plaça Germans Trillas i la jornada inaugural se centrarà en la història de Coma-ruga amb l’objectiu de fer valdre la rellevància del que va ser un dels centres turístics més cèlebres de Catalunya entre inicis i mitjans del segle XX. A banda dels parlaments, l’acte comptarà amb la representació teatral “Coma-ruga 1920”, de la companyia de teatre La Lira Vendrellenca en el que serà una recreació històrica del nucli marítim entre finals del segle XIX i principis del XX. L’obra acabarà simulant la inauguració del balneari Comarruga Terrasse Hotel, que va tenir lloc el 7 d’agost de 1920, en la qual els Dansaires del Penedès integraran la seva ballada de sardanes.

Enguany l’Ajuntament del Vendrell ha volgut destacar i divulgar el projecte FEDER pel que fa a la línia de la valorització de Coma-ruga. Per això a més de la recreació històrica es podran visitar dues exposicions permanents a la plaça Germans Trillas: l’exposició de fotografia antiga i l’exposició de postals escolars “Coma-ruga amb ulls de nen”. A més, hi haurà un fotògraf minuter divendres i dissabte a la tarda, del taller de mosaics de Santiago Padrós, i del cicle de xerrades “Descobreix Coma-ruga” a l’Hotel Termaeuropa.

També s’ha volgut posar l’accent en la difusió de la Reserva Marina de la Masia Blanca, mitjançant una exposició a l’estand de l’Ajuntament, les activitats sota el guiatge de les biòlogues marines de Plàncton (sortida en barca i submarinisme lleuger dissabte al matí i el taller familiar “descobreix les restes marines” dissabte a la tarda), a més de la visita guiada als voltants de la reserva a càrrec dels biòlegs del Grup Ecologista del Vendrell (GEVEN).

Pel que fa a les visites guiades, a més dels itineraris als voltants de la Masia Blanca i l’espai natural de Les Madrigueres (GEVEN) s’ha afegit, per primera vegada, una a la Colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders a càrrec de l’Associació per la Preservació de la Colònia.

Revetlla i actuacions musicals
A les nits hi haurà actuacions musicals com les d’Ericah Lein Group, Maria Jacobs i Cul de Sac. A més, s’ha ampliat l’oferta d’activitats dirigides al públic familiar i hi haurà actuacions de dansa i esports de diversos centres vendrellencs. A la nit de Sant Joan tindrà lloc la cercavila nocturna “Skualo“, els tradicionals focs artificials i el concert del grup de versions La Banda Neón, al parc Tabaris.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha convidat tothom a “visitar i gaudir una fira plena d’activitats i, alhora, aprofitar l’ocasió per conèixer les nostres platges”.

FER UN COMENTARI