El veïnat de Baix a Mar de Vilanova exigeix la creació d’un equipament cultural digne

0
829

Les associacions de veïns dels barris de Baix a Mar i de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, juntament amb diverses entitats i col·lectius vinculats a la zona de mar de la capital del Garraf, no defalleixen en la reclamació d’un equipament cultural complet.

Aquesta setmana han exposat cinc propostes per a la possible localització: l’edifici Calderes (el preferit) o el solar de l’Eixample de Mar, ambdós espais municipals; l’aparcament del carrer Àncora, d’ADIF; l’edifici de l’Escola La Pau, de propietat privada però desocupat; o bé l’edifici Dradisa, del qual un terç dels usos són municipals.

Segons els veïns i veïnes de Baix a Mar, el centre cívic del seu barri no té les dimensions adequades a les necessitats reals de la població actual i és “inoperatiu, està atrotinat, reconvertir-lo és molt car, no ofereix prou espai per a l’Escola Oficial d’Idiomes i es troba a l’Institut Baix a Mar, que necessita més lloc”.

Més serveis

Per als veïns, la diversitat de població i els canvis dels darrers anys en el sector socioeconòmic requereixen la creació de polítiques d’integració i consciència de barri, que s’ha de canalitzar mitjançant la construcció d’equipaments i serveis públics educatius, sanitaris, esportius i culturals. En aquesta línia, exigeixen que el nou centre cívic disposi de biblioteca, potenciï l‘EOI, inclogui sales d’estudi i espais per a un esplai infantil i per a la gent gran i tingui una sala de reunions, projeccions i actes.

En total, una desena d’associacions, entitats i centres educatius han signat una proposta per al desenvolupament del nou centre cívic que, apunten, “contribuiria a solucionar les grans mancances que pateix la zona de mar”, i afegeixen que caldria la implicació de diferents actors per facilitar-ne el finançament entre les administracions i els fons europeus.

FER UN COMENTARI