El veïnat de l’escola Canigó de Vilanova diu que l’Ajuntament ha propiciat l’enfrontament i no el consens

0
270
Pintades veïnals que va esborrar l'Ajuntament en 24 hores.

Els estadants de les comunitats veïnals afectades pel tall de trànsit permanent de davant del col·legi i l’escola bressol Canigó han començat a repartir aquesta setmana uns fulls informatius en els quals denuncien públicament que l’Ajuntament no respecta els seus drets de mobilitat. El veïnat afectat (98 habitatges i més de 300 persones) assegura que està d’acord amb la pacificació urbana i amb tallar el carrer durant les hores d’entrada i sortida escolars, però no amb el tall permanent: el veuen innecessari, ja que la major part del dia el carrer és buit.

Mariano Lamarca, erigit en portaveu veïnal, assegura que no vol cap enfrontament ni amb els centres escolars ni amb la Plataforma Camins Escolars, i que qui l’ha provocat és l’Ajuntament. Explica que estan d’acord amb les mesures adoptades fins a l’octubre de l’any passat per reduir el trànsit, però que a partir d’aquell mes “els pares van començar a tallar el carrer perquè en volien més, i l’1 de novembre l’Ajuntament el va tallar i els veïns no en sabíem res”. Pel que fa a les pintades vexatòries aparegudes, Lamarca explica que el veïnat va fer sengles pintades a la plaça de la Sardana (es poden observar a les fotos) i a l’associació de veïns, “que l’Ajuntament en 24 hores va esborrar, vam veure la brigada com les treia, i les pintades que han aparegut després són censurables, però són una reacció d’uns veïns que estan cabrejats”.

Lamarca admet que hi va haver algun veí que no va respectar els talls de carrer en horari d’entrada i sortida de col·legi, però afirma que van ser casos puntuals, i que cal tenir present que a la zona resideixen una trentena de persones amb mobilitat reduïda (gent gran, persones amb cadira de rodes, amb ceguesa), que necessiten vehicle fins a la porta de casa per desplaçar-se. A parer seu, l’Ajuntament hauria hagut de buscar solucions d’acord amb totes les parts, amb consens, i “s’han negat a asseure’ns tots en una taula, com vam proposar”. La seva proposta inicial era que un agent de la Policia Local ho regulés; el Consistori va dir que no podia ser “però ara, amb el carrer tallat, tothom aparca al carrer del torrent i hi ha tants cotxes que ha de venir cada dia el guàrdia urbà que no podia venir”.

FER UN COMENTARI