El veïnat del Bosquet de Baix a Mar de Vilanova s’agafa a possibles nius d’ocell per salvar els cinc pins

0
325

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Xavier Serra, ha explicat que la tala dels cinc pins autoritzada per l’Ajuntament al Bosquet de Baix a Mar, es farà a petició del propietari del terreny, Sr. Borrell, que ho va demanar a l’octubre, després que l’esclafit del mes d’agost el tirés a terra quatre i en deixés cinc més amb perill d’estabilitat. Apunta que fins i tot hi ha un arbre “que està torçat, quasi a tocar de la façana, i un veí ens diu que per sobre les branques hi pugen rates”. Des del servei de Medi Ambient ho han revisat i n’han fet un informe favorable, atès que les arrels són molt superficials i hi ha perill de caiguda, “però cal reposar-los, amb espècies autòctones de manera immediata, i immediata no vol dir ara, ja ens agradaria, sinó a l’octubre, que és quan és temps de plantar”, ha dit Serra. Aquesta tasca l’haurà de fer el propietari dels terrenys.

Val a dir que el solar on hi ha els arbres no és el que està en litigi entre l’Ajuntament i l’empresa propietària, Ninglée, que es troba immers en un procés judicial perquè el Jutjat d’Expropiació de Catalunya va ordenar l’Ajuntament que havia d’expropiar-lo per fer-hi zona verda, però cap de les dues parts està d’acord amb el preu fixat pel jutge. Ninglée en demana 12 milions d’euros, pels prop de 2.000 m2 d’illa interior, l’Ajuntament ho va taxar en mig milió i el jutge, en poc més d’un milió.

El solar de la tala d’arbres és el més proper al passeig de Lluís Companys, on hi ha un edifici a mig aixecar. Aquest dimarts al matí s’hi ha fet una neteja de l’espai, que estava del tot abandonat, però encara no s’han tallat els cinc pins. Diversos veïns, a l’entrada o des dels balcons, han manifestat la seva oposició a la tala, amb el temor que a la zona “s’hi acabi fent una piscina, un hotel o un bar, i no una zona verda”. Exigeixen veure el projecte. El grup ecologista APMA també hi ha estat present, igualment criticant que l’Ajuntament no els ha donat gens d’informació al respecte, i de fet ja fa dies que estan fent campanya d’oposició a la tala.

Aus nidificants

Aquesta tarda, aconsellats per un ornitòleg, veïns equipats amb càmeres estan fent seguiment per si els pins en litigi tinguessin nius d’espècies com la mallerenga blava o el pit-roig. A això s’agafen per intentar evitar que els acabin tallant.

FER UN COMENTARI