El veïnat dels 19 pisos okupes de les Clotes a Vilafranca exigeixen mesures ja

0
1118
Veïns dels okupes i el seu advocat, dilluns davant l'Ajuntament.

Representants veïnals dels 19 pisos okupats que hi ha als tres blocs contigus dels carrers Antoni Mestres Jané i Baldomer Lostau, juntament amb el seu advocat David Gironès es van reunir dilluns a la tarda amb l’alcalde de Vilafranca, el regidor de Seguretat Ciutada, el cap de la Policia Local, el dels Mossos d’Esquadra i la Cap de Serveis Socials de l’Ajuntament, per tal de plantejar-los una sèrie de mesures a dur a terme per intentar que els okupes d’aquests pisos en marxin. Els problemes que els generen són molts des de fa molts anys: punxen l’aigua, les escales fetes malbé, incendis, prostitució, drogaaddicció… N’estan farts, alguns han hagut de marxar a viure fora, altres no poden ni vendre ni llogar el pis perquè està devaluat, i fa anys que es queixen que l’administració no fa res per canviar-ho.

En la reunió d’aquesta setmana, el veïnat va plantejar denunciar-ho a la DGAIA ja que hi ha infants que viuen en situació molt precària (l’Ajuntament va dir que ho estudiaria); on hi ha prostitució, tapiar el pis, sancionar-ho perquè és una activitat econòmica sense llicència i pressionar la clientela (l’Ajuntament hi donarà resposta en 15 dies); com que punxen l’aigua comunitària, precintar els comptadors, amb el suport de Mossos i Policia Local; també practicar detencions per part dels Mossos en cas que hi hagi denúncies telefòniques per prostitució, drogues, aldarulls, etc.

El veïnat assegura que aquests pisos okupats estan controlats per màfies. A més dels 19 pisos okupats, n’hi ha 8 de tapiats, del 52 que conformen els tres blocs.

FER UN COMENTARI