El Vendrell amplia el seu catàleg d’escultures al carrer amb Pax Arborum, darrere l’església

0
1322

Dissabte es va inaugurar a la cèntrica plaça Francesc Macià, a la façana posterior de l’Església Parroquial, una escultura de ferro que ocupa l’espai buit que va deixar al 2016 l’eucaliptus, que es va retirar per motius de seguretat. El monument, que és obra l’artista Philippe Lavaill i del seu alumnat de l’aula d’escultura de l’escola municipal d’art Apel·les Fenosa, ha estat batejat amb el nom de Pax Arborum i representa una olivera; un arbre que uneix un tret de la identitat del Vendrell amb el simbolisme de la pau, valor universal que va promoure el compositor vendrellenc Pau Casals. Té uns sis metres d’altura, i un personatge que hi té a sota intenta agafar un ocell per després deixar-lo anar. Així mateix, l’arbre incorpora a la seva copa les siluetes de coloms de la pau, que s’inspiren en la vaixella de porcellana que a finals de 1940 Apel·les Fenosa va voler fer al seu amic Picasso.

L’obra té un estil modern, en contrast amb les darreres obres escultòriques que durant les últimes dècades s’han col·locat al centre del Vendrell, com la cascada de la Rambla, “L’avi i la nena” a la plaça Vella; “La primera” a la plaça de la Sardana; el Pau Casals de la plaça Nova o fins i tot la decoració pictòrica costumista a les façanes de la plaça Ramon i Vidales, entre altres.

Aquesta nova aposta per portar l’art escultòric al carrer s’emmarca dins la programació de la capitalitat de la cultura catalana del Vendrell al 2020.

FER UN COMENTARI