El Vendrell cedirà aquest any els terrenys per a l’ampliació de l’Institut Escola Coma-ruga

0
119
Institut Escola Coma-ruga. Foto: Ajuntament.

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat que ja han començat els tràmits per cedir a la Generalitat el solar que hi ha a tocar de l’antiga escola Pla de Mar i que actualment fa la funció d’aparcament, amb l’objectiu d’ampliar l’Institut Escola Coma-ruga.

Aquest centre educatiu va néixer el curs 2020-21 de la fusió de les escoles de primària, els Secallets i el Pla de Mar, oferint per primera vegada estudis d’ESO als nuclis marítims. Ara, la intenció és ampliar, precisament, l’edifici de l’antic Pla de Mar per agrupar tot el centre en un sol equipament a la zona de platges, evitar desplaçaments i adequar-se així a la realitat demogràfica del municipi.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat especialment “el fet de disposar ja del pressupost municipal aprovat”, el que permet iniciar des del primer dia les tramitacions de les inversions i subvencions. Un pressupost que, segons el batlle, dona per superat l’impacte negatiu de la Covid-19 sobre les finances municipals, recuperant els nivells anteriors a la pandèmia de despesa corrent i subvencions a les entitats.

Més projectes en marxa

Kenneth Martínez ha explicat que d’acord amb la planificació de l’equip de govern, aquest 2022 es faran realitat els principals projectes socials, urbans i d’equipaments del mandat. Entre d’altres, l’oficina del DNI, el conveni amb Renfe, la gratuïtat de les escoles bressol, contractes de lloguer social, l’ampliació de l’illa de vianants, el Tabaris, el carril bici o la pista d’atletisme. Un any durant el qual es renovaran dos dels principals museus, el Museu Pau Casals i els esgrafiats del Portal del Pardo, del Museu Apel·les Fenosa, que potenciaran l’atractiu turístic i patrimonial.

Durant aquest 2022, segons l’alcalde, finalitzaran els projectes en curs, es redactaran els projectes que han de donar continuïtat a la transformació urbana; el pla d’aparcaments, el projecte del Parc del Botafoc, del torrent dels Aragalls o de l’edifici Brisamar. Projectes que seran presentats ja a les convocatòries dels fons Next Generation.

FER UN COMENTARI