El Vendrell comença a sancionar els vehicles que entren a les illes de vianants sense autorització

0
285

Després d’uns mesos de proves, a partir del dilluns 7 de juny l’Ajuntament del Vendrell començarà a sancionar tots els vehicles que entrin a l’illa de vianants sense estar autoritzats per fer-ho.

A través d’un sistema de càmeres que llegeixen les matrícules es comprova automàticament si el vehicle que hi accedeix té permís o no. En el cas que es tracti d’una matrícula no autoritzada es genera un expedient sancionador que ha de ser ratificat per un agent de la Policia Municipal. Una vegada feta la ratificació, la sanció s’envia a l’organisme tributari per a la seva tramitació. En total s’han instal·lat quatre càmeres de videovigilància als carrers Prat de la Riba, Major, Mar i Carnisseria.

Els veïns, residents i comerços de l’illa de vianants disposen d’uns adhesius amb un codi QR que identifica els vehicles amb matrícula autoritzada per tal que els agents de la Policia Municipal els puguin reconèixer fàcilment. Pel que fa als grups de vehicles amb autorització en horaris restringits, com són els proveïdors, transportistes i paradistes del mercat ambulant, que tenen una autorització d’accés temporal, les càmeres són les que discriminen les matrícules permeses i les que no. Per tant, el fet de no disposar de l’adhesiu amb codi QR no vol dir que el vehicle no estigui autoritzat.

Per als veïns i veïnes que necessitin accedir temporalment a l’illa de vianants han de fer una sol·licitud amb una antelació mínima de 48 hores mitjançant un correu electrònic a plevilla@elvendrell.net. En el cas que no es pugui preveure la necessitat, es disposarà de 48 hores posteriors a l’accés per poder enviar una justificació a la mateixa adreça de correu electrònic.

FER UN COMENTARI