El Vendrell convoca nou places d’oposició a la Policia Local

0
290

Feia més de deu anys que no hi havia cap convocatòria per accedir al cos de la Policia Local, però finalment lel govern local ha aprovat l’inici del concurs-oposició per a cobrir nou places d’agent. Es traca de sis places d’accés lliure i tres de mobilitat horitzontal, les quals resolen parcialment l’històric reclam dels sindicats.

Des de fa anys i d’una forma més intensa aquestes últimes setmanes, els treballadors han denunciat l’alta taxa d’interinitat que pateix el cos. Des de l’ajuntament, però, han explicat que amb la convocatòria d’aquestes noves places, l’interinatge dels treballadors de la Policia Local estarà dins del que permet la normativa. Ara com ara, el cos policial del Vendrell està format per 92 agents i comandaments, dels quals 18 són interins. Els aspirants seleccionats que superin l’oposició hauran de fer el curs de formació bàsica per a policies de l’Escola de Policia de Catalunya, previst per principis de l’any 2022 i no s’incorporarien al cos vendrellenc fins que no acabin aquesta formació.

El malestar de la plantilla per l’alt volum d’interins havia dut els treballadors a una acumulació de baixes i indisposicions durant les últimes setmanes, fins al punt que els darrers caps de setmana El Vendrell ha estat sense patrulles de la Policia Local durant els torns de nit. En aquest període, les emergències que hi ha hagut les han atès els Mossos d’Esquadra, mentre la comissaria ha estat custodiada per vigilància privada.

Inicialment els sindicats van desvincular les baixes del conflicte laboral, però al cap de poc temps van admetre que bona part de les indisposicions eren per estrès derivat de la inestabilitat a la feina i de la falta de formació entre companys. En aquest sentit, recordaven que diversos agents havien començat a patrullar sense tenir la formació mínima necessària per exercir de policia local.

Les deficiències de la comissaria i l’incompliment de compromisos laborals per part de l’Ajuntament eren altres motius als quals els sindicats atribuïen l’estrès dels agents que agafaven la baixa durant els caps de setmana.

Reforç estiuenc

A banda de les oposicions convocades, el govern local ha decidit reforçar la plantill de la Policia Loca amb la contractació puntual de personal. Per aquest any s’han contractat 12 agents interins, 4 que treballaràn durant sis mesos i 8 per a tres mesos. Aquests agents s’han incorporat al cos aquesta setmana un cop superat el curs policial a l’Escola de Policia.

FER UN COMENTARI